• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (LŠ): Partizan "bombama" po Oradei

Srpski šampion na korak od plasmana u drugu fazu Lige šampiona. Odlična treća četvrtina. Sjajni golovi Ćuka, Mandića i pogotovo Rackova.

 VATERPOLO (LŠ): Partizan "bombama" po Oradei Izvor: MONDO

Samo da poprave igru, odnosno napad sa igračem više i vaterpolisti Partizana su "skockani".

Kako odmiče sezona, Partizan igra sve bolje i to pokazuje iz meča u meč. Crno-bijeli su trijumfalno prošli kroz rumunsku Oradeu u 7. kolu Lige šampiona.

Ubjedljiva igra i trijumf Partizana - 10:6 (3:3, 1:1, 4:0, 2:2). Četiri gola Dušana Mandića, dva Miloša Ćuka. Paritizan je praktično osigurao drugo mjesto u svojoj grupi.

Serijom od 4-0 u trećem periodu igre, Partizan je razoružao domaćina i zabilježio četvrti trijumf u Grupi D. Do kraja grupne faze ostala su još dva kola (6. februara dočekuje Špandau, a 27. februara gostuje Galatasaraju).

Meč je otvorio Miloš Ćuk sjanim golom sa distance, a na to su se nadovezali Dušan Mandić (u par navrata), kao i Ivan Rackov koji je u trećoj četvrtini postigao rijetko viđen gol sa bar devet metara. Kao da su se takmičili ko će dati ljepši gol!

Ponovo je jaka odbrana, predvođena maestralnim golmanom Slobodanom Sorom, bila temelj pobjede Partizana. Bilo je problema u prvoj četvrtini, ali je u preostala tri dijela igre Partizan primio samo dva gola!

Crno-bijeli su poveli 3:1, da bi Oradea iskoristila nešto labaviju odbranu da najprije izjednači, a potom početkom druge četvrtine povede 4:3. Istina, crno-bijeli su u nekoliko navrata pogađali prečke u napadu i mogli su da izbjegnu nalet Oradee.

Partizan igra na malo golova, odnosno pokušava da protivnika svede na što manje realizacije. U tome je u potpunosti uspio u Rumuniji. Izuzetno je funkcionisala odbrana Partizana u situacijama kada je protivnik imao igrača više. Tek dva gola iz devet takvih napada Oradee! I ono što bi promaklo odbrani crno-bijelih, "skidao" bi fenomenalni Soro, koji je spustio roletnu!

Jedini segment igre Partizana koji opet nije funkcionisao i već bi se mogao nazvati boljkom jeste igrač više. Crno-bijeli su ga donekle popravili u odnosu na završni turnir Kupa Srbije (pogotovo gledajući finale protiv BVK Crvena zvezda), ali bi svakako morali da podignu nivo realizacije.

Vaterpolisti Vojvodine istovremeno su osvojili bod u duelu sa ruskim Sintezom (6:6), koji im vjerovatno neće biti dovoljan za osvajanje drugog mjesta, a samim tim i dobijanje lakšeg rivala u osmini finala.

"Lale" do kraja igraju sa Barselonetom i Brešom, a prvi duel sa ruskim rivalom riješili su u svoju korist 10:9.

Katalonci su trenutno prvi na tabeli sa 15 bodova, Sintez je osvojio deset, a Voša sedam.

ORADEA: Nikolae Diekonu i Milnea Kjoevanu po 2, Georgi Dunke i Mirčea Samuila po jedan

PARTIZAN: Dušan Mandić 4, Miloš Ćuk 2, Miloš Vukićević, Stefan Mitrović, Ivan Rackov i Đorđe Tanasković po jedan

IGRAČ VIŠE: Oradea 2/9, Partizan 3/8.

PETERCI: Oradea 1/1.

TABELA: Seged 15 bodova (iz šest utakmica), Partizan 13 (iz šest), Galatasaraj 7, Oradea 6, Špandau 3.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC