• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Na Li zaustavila Mašu i Azarenka u finalu

Azarenka brani titulu na Australijan openu. Izazivačica - Kineskinja Na Li, koja je igrala izvanredno protiv Marije Šarapove.

 AO: Na Li zaustavila Mašu i Azarenka u finalu Izvor: MONDO

Marija Šarapova je prema igrama koje je pružala na Australijan openu bila svrstana u red prvih favorita za osvajanje trofeja.

Prva dva meča dobila je bez izgubljenog gema, potom još dve ubjedljive pobjede... Ali, u polufinalu prvog grend slem turnira se namjerila na izvanrednu Kineskinju Na Li, koja je više nego ubjedljivo savladala Ruskinju - 6:2, 6:2. Za jedan i po sat igre.

Na Li je igrala toliko dobro da je bilo pitanje - da li ova žena može da pogriješi u ovom meču!? Sve joj je išlo od ruke, svaki udarac. Šarapova je počela da posustaje zbog vrućine, ali i zbog odlične igre protivnice. Kineskinja je izvanredno koristila drugi servis Šarapove, osvojivši 12 od 15 poena poslije njega.

U drugom setu, Šarapova je na pri vođstvu 1:0 imala dvije šanse za brejk, potom je na 2:2 imala šansu da osvoji gem na svoj servis, ali je Li uspjela da napravi brejk. U narednom gemu, Kineskinja je spasila svoj servis, a potom ponovo oduzela servis Šarapovoj i bilo je jasno ko će u finale.

Na Li je prije dvije godine igrala u finalu Australijan opena jkada je izgubila od Kim Klajsters. U ovogodišnjem finalu namjeriće se na Beloruskinju Viktoriju Azarenku (subota).

Azarenka je u polufinalu savladala Amerikanku Sloan Stivens 2:0 (6:1, 6:4). Bjeloruskinja, koja brani titulu na na prvom grend slem turniru u godini, propustila je pet meč lopti u devetom gemu drugog seta, da bi potom tražila medicinski tajm aut, zbog bolova u leđima ili ramenu. Ranije tokom seta povrijedila je levi članak.

Poslije pauze u kojoj joj je ukazana pomoć, Azarenka je iskoristila šestu meč loptu, napravivši brejk.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC