• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana Ivanović: Medalja je moj cilj u Pekingu

Ana Ivanović je izjavila da je veoma uzbuđena zbog prvog nastupa na Olimpijskim igrama i istakla da će se potruditi da osvoji medalju.

 Ana Ivanović: Medalja je moj cilj u Pekingu Izvor: MONDO

Srpska teniserka Ana Ivanović debitantskim nastupom na Olimpijskim igrama u Pekingu ostvariće jedan od svojih najvećih sportskih snova.

Ona je rekla da jedva čeka da oseti specifični duh i atmosferu najvećeg svetskog takmičenja.

"Za mene je ogromna čast što ću prvi put učestvovati na Igrama i što ću biti u prilici da predstavljam Srbiju u Pekingu. To je nešto o čemu sam sanjala još kad sam bila devojčica", istakla je Ivanovićeva.

"Odrasla sam gledajući nastupe naših sportista na Olimpijskim igrama, a u posebno lepom sećanju mi je ostala naša košarkaška reprezentacija 1996, kada je u Atlanti osvojila srebrnu medalju", dodala je srpska teniserka.

Vrhunski svetske zvezde, naročito u individualnim sportovima, često žele samostalni smeštaj u hotelima, ali je za reprezentativku Srbije boravak u Olimpijskom selu jedna od stvari kojima se najviše raduje.

"Boravak u selu je jedna od najboljih stvari na Olimpijskim igrama. To je prilika da živim sa ostalim sportistima, upoznam se s njima prvi put i naučim nešto o njihovim sportovima, na primer, kako treniraju".

Jedna od najboljih teniserki sveta nedavno se u Beogradu upoznala i s drugim članovima Olimpijskog tima Srbije. Ona je rekla da će koristiti slobodno vreme i da prati takmičenja u ostalim sportovima.

"Sigurno ću gledati i ostale sportove, stvarno, jedva čekam. Najviše se radujem što ću gledati odbojku, vaterpolo i skokove u vodu", rekla je Ivanovićeva.

Naravno, glavni cilj odlaska u Peking jeste teniski turnir, koji će u Pekingu biti najjači u istoriji Olimpijskih igara. Srpska reprezentativka navela je da joj je cilj medalja, ali da ne želi sama sebi da stvara dodatni pritisak.

"Znam da će konkurencija u Pekingu biti veoma jaka. Gotovo sve najbolje teniserke sveta su najavile učešće i olimpijski turnir će biti jak kao i svaki gren slem. Ne želim da sebi stvaram pritisak i da imam nerealna očekivanja. Cilj mi je da osvojim jednu od medalja i ako bih uspela u tome, ostvarila bih svoj san", rekla je srpska teniserka.

Ivanovićeva je dodala da, međutim, neće igrati dubl u Pekingu.

"Već duže vreme nisam igrala dubl. Mislim da je, ako ne računamo takmičenje u Fed kupu u Budimpešti u januaru, prošlo godinu dana od mog poslednjeg nastupa u igri parova", podsetila je.

Odluka teniske federacije da olimpijski turnir donosi WTA bodove obradovala je Anu Ivanović kao i ostale igračice, ali je istakla da joj to nije dodatna motivacija.

"Drago mi je zbog takve odluke WTA, ali me to ne motiviše dodatno. I ovako sam dovoljno uzbuđena. Samo igranje na Olimpijskim igrama prvi put i predstavljanje svoje zemlje dovoljna je motivacija", zaključila je Ivanovićeva.

Olimpijski teniski turnir igra se od 10. do 17. avgusta, a pored Ivanovićeve, u ženskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati i Jelena Janković.

U muškoj konkurenciji igraće Novak Đoković i Janko Tipsarević, a muškom dublu, s Đokovićem u paru biće najbolji srpski igrač Nenad Zimonjić.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC