• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TUR: Sastre obezbedio konačan trijumf

U nedelju se vozi poslednja etapa po Jelisejskim poljima u Parizu, ali je gotovo neverovatno da će Španac Sastre ispustiti više od minute prednosti...

 TUR: Sastre obezbedio konačan trijumf  Izvor: MONDO

Španac Karlos Sastre obezbedio je trijumf na ovogodišnjem Tur d’ Fransu pošto je u subotu u 20. etapi voženoj na hronometar zadržao prednost nad svojim pratiocima Kejdelom Evansom, Frenkom Šlekom i Bernardom Kolom.

Pojedinačni hronometar u dužini 53 kilometra najbrže je odvozio Stefan Šumaher, a Sastre je bio dvanaesti sa dva minuta i 34 sekunde zaostatka.

Ipak vozaču CSC ekipe to je bilo dovoljno za prednost u ukupnom plasmanu od minut i pet sekundi ispred Kejdela Evansa pred poslednju etapu u kojoj će biciklisti tradicionalno u karavanu proći kroz cilj na Jelisejskim Poljima u Parizu.

Sastreu je ostalo još da u nedelju, na poslednjoj etapi, koja se uvek vozi ulicama Pariza i završava na Jelisejskim poljima, bude blizu svojih najbližih pratilaca i sačuva prednost, koju je stekao u Alpima. Gotovo je neverovatno da će Španac zakasniti na cilju više od minute u odnosu na Evansa, Šleka ili Kola...

Evans je bio favorit u subotu, ali je na cilj stigao kao sedmi sa dva minuta i pet sekundi zaostatka i tako propustio priliku da na samom kraju najpoznatije biciklističke trke na svetu prestigne Sastrea. Drugo mesto u etapi voženoj od Serilija do Sent Aman Montronda zauzeo je Fabijan Kanćelara sa 21 sekundom zaostatka, a treći sa minutom i jednom sekundom zaostatka bio je Kim Kirhen.

Drugoplasirani u generalnom plasmanu pre ove etape Frank Šlek potpuno je razočarao odvezavši tek 54. vreme čime je pao na šesto mesto u borbi za žutu majicu.

Na pobedničkom postolju ovogodišnjeg Tur D’Fransa osim Sastrea i Evansa naći će se i Austrijanac Bernard Kol koji je pretposlednju etapu završio na devetom mestu što mu je bilo dovoljno za proboj na treće mesto ukupnog poretka.

Rezultati 20. etape:

1. Stefan Šumaher 1:03:50 časova
2. Fabijan Kanćelara 21 sekunda zaostatka
3. Kim Kirhen 1:01 minuta zaostatka
4. Kristijan Vandevelde 1.05 min
5. Dejvid Miler 1.37 min
6. Denic Menčov 1.55 min
7. Kejdel Evans 2.05
8. Sebastijan Lang 2.19
9. Bernard Kol 2.21
10. Džordž Hinsepi 2.28

Generalni plasman:

1. Sastre (Španija) 84:01:00 časova
2. Kejdel Evans (Australija) 1,05 minuta zaostatka
3. Bernhard Kol (Austrija) 1:20
4. Denis Menčov (Rusija) 2:00
5. Kristijan Vandevelde (SAD) 3.12

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC