• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Šanse za pobjedu 50-50

Selektor tenisera Srbije smatra da protiv Belgije nema izrazitog favorita, i da će veće šanse za trijumf imati tim koji se bolje adaptira na šljaku.

 Obradović: Šanse za pobjedu 50-50 Izvor: MONDO

Teniska reprezentacija Srbije u Šarlroi se priprema za duel sa Belgijom u okviru prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa. Srpski teniseri su u utorak "testirali" teren u "Spirou domu", na kome će od 1. do 3. februara voditi bitku za plasman u četvrtfinale, koje je na programu početkom aprila.

Selektor Srbije Bogdan Obradović procijenio je da su šanse za pobjedu podjednake, kao i da će na konačan ishod uticati i to koji se tim bolje prilagodi podlozi.

"Belgija ima dobar tim i svjesni smo da nas očekuje težak meč na gostujućem terenu. nastupaćemo bez povrijeđenog Janka Tipsarevića, ali u sastavu imamo najboljeg tenisera svijeta, Novaka Đokovića, iskusnog Nenada Zimonjića, kao i Viktora Troickog, a računamo i na povratnika Borisa Pašanskog. Na ishod meča će uticati i to koji se tim bolje adaptira na novonastale uslove, budući da tenisere očekuju dueli na šljaci, poslije serije mečeva na tvrdoj podlozi, i to u dvorani. Mislim da su šanse 50-50", rekao je selektor Srbije.

Najiskusniji igrač Srbije, Nenad Zimonjić istakao je da njegov tim očekuje možda i najteži zadatak ove sezone, ali da vjeruje da imaju kvalitet za pobjedu.

"Ovo će biti izuzetno težak duel za nas, zbog situacije u kojoj nalazimo. Tipsarević je povrijeđen, Đoković dolazi praktično bez mnogo vremena za pripremu, tako da je to možda i najteži ispit za nas ove godine. Ipak, očekujem da ćemo biti spremni i nadam se pobjedi".

Najbolji dubl igrač Srbije smatra da će izabranici selektora Obradovića imati poseban motiv da se revanširaju Belgijancima za tijesan poraz (2:3) na "Gemaksu" 2005. godine.

"Protiv Belgije smo u Dejvis kupu doživjeli jedan od rijetkih poraza na domaćem terenu i to nam je teško palo. Tada je u odlučujućem meču Kristof Fligen pobijedio Novaka, koji je tada bio mladi reprezentativac. Gotovo osam godina kasnije imaćemo priliku da im se revanširamo, prije svih Đoković. Uprkos ne baš povoljnoj situaciji potrudićemo se svi maksimalno i najvažnije je da trijumfujemo", rekao je Zimonjić.

Ziki je u utorak prvi put izašao na teren.

"Teren je mekan, kao i uvijek prvih dana poslije postavljanja. Loptice imaju dosta loših odskoka, ali očekujem da će do početka mečeva, u petak, biti u dobrom stanju. Nadam se da će se šljaka slegnuti, pa podloga neće biti rizična za povredu... Ali, kako je nama tako je i njima. Nije lako adaptirati se na šljaku poslije dužeg vremena igranja na betonu, ali očekujem da ćemo biti spremni", dodao je specijalista za dubl.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC