• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO na sportskom simpozijumu u Sarajevu

U Sarajevu je počeo trodnevni sportski simpozij "Simposar 2013", koji ove godine nosi simboličan naziv "Svijet voli pobjednike".

 MONDO na sportskom simpozijumu u Sarajevu Izvor: MONDO

Na ovogodišnjem simpozijumu učestvuju renomirana sportska imena iz BiH, regiona, ali i Evrope, kao što su Mehmed Baždarević, Predrag Pašić, Nebojša Popović, Igor Štimac, Neven Spahija, Miroslav Blažević, Žan Tigana. Među njima je i novinar portala MONDO.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena Simpozijum je otvorio direktor "Simposara" Sabahudin Topalbećirević.

"Nadam se da će ovaj simpozijum doprinijeti razvoju sporta u BiH jer jednostavno nama su ova druženja potrebna. Gospodin Mirko Novosel je poslije jednog ovakvog druženja prošle godine postao savjetnik reprezentacije BiH. To daje značaj i potvrda je da je nešto uspjelo. I ove godine ljudi su se upoznali sa čovjekom koji živi u Dohi (Nebojša Popović), Igor štimac je prenio nova iskustva učesnicima. Mi smo svi gladni novih iskustava da čujemo od drugih da vratimo sport u BiH na neki nivo. Mi smo imali evropske prvake, Borac je bio prvak, Bosna, Jedinstvo a sad se radujemo kad uđemo u pretkolo nekog takmičenja", izjavio je za MONDO Sabahudin Topalbećirević koji se stvarno trudi da bude dobar domaćin svim učesnicima i da sve protekne po planu...

Drugi dan "Simposara" počeće predavanjem profesorice Jasne Bajraktarević, nakon čega slijede izlaganja Matea Beusana i Nevena Spahije.

Predrag Pašić će otvoriti treći dan simpozija izlaganjem o temi "Fudbal i rad s mladima", a slijede predavanja Mehmeda Baždarevića, Miroslava Blaževića i Žana Tigane.

Seminar se zatvara u subotu u 21 čas.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC