• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Viktor preokrenuo, Srbija vodi!!

Troicki gubio od Davida Gofana poslije prva dva seta (1:6, 3:6), ali osvojio treći (7:6), četvrti set (6:4) i peti (6:4)!

 DK: Viktor preokrenuo, Srbija vodi!!  Izvor: MONDO

Viktor Troicki nije dokazao da je u formi, ali jeste da ima veliko srce!

Iako je gubio poslije prva dva seta i igrao prilično loše, više borbenošću nego kvalitetnom igrom uspio je da savlada Davida Gofana, 50. tenisera svijeta - 3:2!

Ubjedljivo je izgubio prvi set, a potom i drugi, da bi u trećem manje griješio od protivnika Davida Gofana i vratio se u igri sa ivice ambisa. Potom je u četvrtom nagovijestio potpuni preokret, a u petom ga i ostvario!

"Ne znam ni sam kako sam se vratio u meč. Bilo je nevjerovatno. Ova grupa ljudi (pokazao na klupu i malu grupu navijača) sve vrijeme mi je poručivala da vjerujem i stalno su me podržavali. Osjećaj je nevjerovatan", rekao je srpski teniser poslije meča.

Pohvalio je publiku u Spirodomu i dodao:

"Nadam se da ste uživali u meču, izvinite što sam pobijedio, ali takav je sport".

Možemo da konstatujemo da je prvi dan takmičenja sjajno počeo za Srbiju, iako prva dva seta to nisu nagovještavala.

Belgijanac je glatko osvojio prvi, "uzevši" Troickom tri od četiri servis gema. Koliko je srpski teniser bio daleko od dobrog starta dokazuje i podatak da nije imao nijednu brejk loptu!

Kako je igrao na kraju prvog, Troicki je nastavio i u drugom setu.

To jest, na početku je pokazao "znake života" i velikom borbom unio živost u meč. Uprkos izgubljenom prvom gemu uspio je da se održi u igri do 3:4 za rivala. Potom je Gofan osvojio gem na njegov servis, pa na svoj i nagovijestio brz kraj duela.

Međutim, Srbin je zaigrao bolje u četvrtom, poveo 3:0, pa 4:1 i dopustio protivniku da dođe nadomak pobjede. Belgijanac je poveo 5:4 i imao 30:0. Međutim, nije uspio da mirno privede loš meč kraju, pa je Troicki smogao snagu da u taj brejku nadoknadi zaostatak, preokrene i smanji rezultat u setovima.

Četvrti set potpuno je najavio preokret. Belgijanac se kretao sve teže i teže, a Srbin koristio njegove sve češće greške (čak devet neiznuđenih u prva tri gema). Sigurnijom igrom i jakim servisima Viktor je uspio da izjednači na 2:2, u desetom gemu!

U odlučujućem setu dugo se igralo poen za poen. Sve do uzbudljive i napete završnice, u kojoj je Troicki, u devetom gemu, stigao do brejka! Iskoristio ga je i potvrdio u sljedećem! Dovoljno za pobjedu!

Drugi meč u petak igraju Novak Đoković i Olivije Rohus.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC