• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sovrović: Teški dani za vaterpolo

Prvi čovek VSS govorio o teškoj finansijskoj situaciji, ali i poručio: "Radiću najbolje što mogu".

 Sovrović: Teški dani za vaterpolo  Izvor: MONDO

Kad god se priča o vaterpolu, gotovo neizbježna tema je teška finansijska situacija u kojoj se taj sport nalazi. Naravno, kad je teško u cijeloj zemlji, ni u sportu ne može da bude bolje ili ne može da bude mnogo bolje.

Vaterpolo je sport u kojem Srbija ima mnogo uspjeha. Ali, dokle će to trajati? Ako se gleda samo talenat - još dugo. Ali, moraju i ti talenti negdje da se razvijaju.

Konferencija za novinare u Novom Sadu, uoči utakmice protiv Njemačke u Svetskoj ligi, predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović govorio je o problemima sa kojima se Savez suočava. Finansijskim, razumije se.

"Vaterolo klub Vojvodina nam je sada mnogo pomogao, jer finansijska situacija nije sjajna. To su uobičajene dječije bolesti na početku svake godine. Ova, ipak, liči na onu 2010. kada je bilo, zaista, mnogo problema", počeo je Sovrović.

Nastavio je u istom tonu, istakavši da su dovedene u pitanje i plate zaposlenih, kao i da su neka Javna preduzeća otkazala saradnju.

"Naš budžet je kao i prošle godine 63 miliona dinara. Od toga na plate možemo da damo samo pet odsto. Imamo devet zaposlenih i bez njih nema funkcionisanja. Za normalan rad nama je potrebno 1,2 miliona evra. Najmanje polovinu sume će pokušati da obezbijedi, kao i ranije, Upravni odbor. On obezbjeđuje i plate za selektora, trenere, a tako je bilo i ranijih godina. Nama su Javna preduzeća otkazali saradnju u ovom trenutku, drugi naši prijatelji mala preduzeća su u teškoj situaciji. Uz to, prve pare iz budžeta očekujemo u aprilu. Radiću najbolje što mogu, a ako vidim da ne ide ili da ima boljih rješenja na mom mjestu postupiću po razumu i uvijek biti uz vaterpolo", rekao je Sovrović.

Što se tiče utakmice, realno, Srbija je favorit, ali Nijemci umiju da budu nezgodni, a još je u sjećanju ona utakmica iz posljednjeg učešća u Svjetskoj ligi, kada je Njemačka pobijedila "delfine" usred Kruševca.

Ulog u ovom meču je veliki - pobjeda donosi i definitivan plasman na završni turnir Svjetske lige koji će biti u junu odigran u Rusiji.

Selektor Dejan Savić kaže da Srbija jeste favorit, ali da to treba pokazati u bazenu.

"Znamo Nijemce, uvijek je sa njima tvrdo. Tako će biti i subotu. Očekujem ozbiljan pristup od samog početka i ukoliko bude tako mislim da problema ne bi smjelo da bude", kaže Savić.

U sastavu će ponovo biti Duško Pijetlović umjesto Nemanje Ubovića dok će povrijeđenog Nikolu Rađena zamijeniti debitant Nikola Dedović.

"Nemam tremu. Poznajem igrače i imam veliko povjerenje u njih. Nadam se da će vremenom i oni steći povjerenje u mene. Očekuju nas brojne obaveze. Svjetska liga je priprema za Svjetsko prvenstvo u Barseloni a pored toga su tu Univerzijada i Mediteranske igre na koje će mnogi ići sa B reprezentacijom", rekao je vaterpolista Partizana.

Utakmica Srbija - Njemačka biće odigrana u subotu, 2. februara od 18 časova u Novom Sadu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC