• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORONTO: Nova titula Nadalu, FedEx uhvaćen?

Nadal je pobedom nad Kiferom u finalu Toronta (6:3, 6:2) došao do pete uzastopne titule. Sada je razlika između njega i Federera samo 300 bodova.

 TORONTO: Nova titula Nadalu, FedEx uhvaćen?  Izvor: MONDO

Petom uzastopnom titulom, a osmom na poslednjih devet turnira na kojima je igrao, Rafael Nadal približio se na svega 300 bodova zaostatka u odnosu na 234 nedelje neprikosnovenog lidera ATP liste, Rodžera Federera.

Španac je 29. uzastopnom pobedom, u nedelju uveče protiv Nikolasa Kifera, u finalu Mastersa u Torontu (6:3, 6:2) došao do 6.305 poena, dok je Švajcarac, eliminacijom u drugom kolu od Žila Simona, spao na 6.605.

To znači da će, ukoliko se plasira u finale Mastersa u Sinsinatiju, Rafael Nadal postati novi prvi igrač na ATP listi. Turnir u Sinsinatiju (Ohajo, SAD) počinje već u ponedeljak, a titulu brani upravo Federer.

On praktično može samo da izgubi 500 bodova, koji sleduju pobedniku turnira Masters serije. Finalista osvaja 350, tako da - čak i kada bi epilog tog turnira bila pobeda Federera u finalu nad Nadalom - došlo bi do smene na vrhu ATP liste, jer bi FedeEx ostao na 6.605, a Nadal bi osvojio 315 ATP bodova.

Rafa je 2007. godine eliminisan u drugom kolu od Huana Monaka, tako da "brani" svega 35 bodova.

Otuda postoji još mnogo kombinacija, po kojima bi "El Toro" pretekao Federera, a jedna od njih je i da - obojica ispadnu u drugom kolu (u prvom su slobodni).

Kada je reč o turniru u Torontu, to je 12. Masters u Nadalovoj riznici. On je od nedelje bogatiji za 420.000 dolara, koliko će pripasti i pobedniku Sinsinatija. Finalista Nikolas Kifer iz Nemačke, kao veteran, biće sasvim zadovoljan sa 210.000 dolara i 350 ATP poena...

Inače, već je poznat žreb za turnir u Ohaju, po kojem će treći teniser sveta i treći nosilac Novak Đoković (5.055 ATP poena) u prvom kolu biti slobodan, a u drugom igrati protiv boljeg iz susreta Boleli - kvalifikant.

Đoković se nalazi u delu žreba u kojem je Rafael Nadal, sa kojim će moći da se sretne tek u polufinalu. Do tada, ukoliko ne bude iznenađenja, od nosioca mogao bi da igra sa Džejmsom Blejkom.

Znatno teži posao imaće Janko Tipsarević, koji će u prvom kolu igrati protiv Karlosa Moje, a ukoliko eliminiše Španca, u drugom ga čeka četvrti igrač sveta Nikolaj Davidenko.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC