• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Ziki i Viktor definitivno srušili Belgiju

Zimonjić i Troicki dobili dubl protiv Bemelmansa i Darsisa sa 6:4, 6:4, 5:7, 6:4 i Srbiji obezbijedili trijumf protiv Belgije u Dejvis kupu (3:0).

 DK: Ziki i Viktor definitivno srušili Belgiju Izvor: MONDO

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki nadigrali su Rubena Bemelmansa i Stiva Darsisa sa 3:1, po setovima 6:4, 6:4, 5:7, 6:4, u meču dubla i Srbiji donijeli treći, pobjednički poen u duelu protiv Belgije u 1. kolu Svjetske grupe Dejvis kupa.

Teniska reprezentacija Srbije tako je obezbijedila plasman u četvrtfinale.

Srpski tim je imao priliku da ranije slavi, jer su u trećem setu propustili meč loptu, ali su grešku ispravili sat vremena kasnije.

Srpski dubl djelovao je sigurno od starta, pa je brzo dobio i priliku da stekne vođstvo. Oni su u četvrtom gemu propustili brejk priliku, pa su Belgijanci izjednačili (2:2).

Neizvjesna borba potrajala je do devetog gema, kada su se Ziki i Viktor malo opustili. Bemelmans i Darsis tada su imali šansu da im oduzmu gem, ali je Zimonjić sjajno servirao u tim trenucima i spasao srpski tim (5:4).

Da li zbog pritiska koji su tada osjetili, ili zbog neiskorišćene šanse, tek Belgijanci su u narednom gemu odigrali veoma nesigurno, pa je iskusniji srpski tandem to iskoristio, četvrtom set loptom stekli su vođstvo od 1:0 u setovima, poslije 48 minuta igre.

U nastavku meča Zimonjić i Troicki nisu dozvolili da im se dogodi propust iz prvog seta. Baš kao i tada, u četvrtom gemu su opet stigli do prilike za brejk, ali su bili uspješni - 3:1.

Uporni domaćini, i pored rezultatskog deficita, nošeni podrškom sa tribina, zaigrali su bolje i uspjeli su brzo da anuliraju prednost (4:4). Njihova radost bila je kratkog daha. Iskusniji srpski tim nakon toga je dobio gem na svoj servis, a onda su napravili novi brejk - 6:4.

Poslije sat i 26 minuta igre stigli su do vođstva od 2:0 u setovima.

Srpski teniseri su poslije ubjedljive prednosti riješili da posao okončaju ekspresno. U trećem setu ponovo su preuzeli inicijativu, ali za razliku od prva dva seta, nisu rano stekli prednost. Propuštenu šansu u šestom gemu pokušali su da isprave prilikom rezultata 5:4, ali su i tada pogriješili i prokockali prvu meč loptu.

To je bilo previše. Belgijanci su poslije toga odigrali gotovo bez greške, i sa tri vezana gema produžili nadu za ostanak u igri za četvrtfinale.

Četvrti meč obilježila je mnogo žešća borba. Belgijanci su poslije dobijenog seta bili mnogo agilniji, pa su spasili dvije brejk šanse u četvrtom setu. Srbija, uprkos tome, nije stala.

Nosila se ravnopravno sa domaćinima do desetog gema, kada su konačno Zimonjić i Troicki prelomili - na servis protivnika stigli su do tri meč lopte. Belgijanci su spasili dvije, ali je treću Srbija iskoristila i poslije gotovo tri časa igre obezbijedila pobjedu.

Srbija je prvog dana ostvarila maksimalan skor - 2:0.

Viktor Troicki je poslije duge borbe savladao Davida Gofana (3:2), dok je Novak Đoković bio ubjedljiv protiv Olivijea Rohusa (3:0).

Srbija će u četvrtfinalu Svjetske grupe Dejvis kupa igrati protiv pobjednika duela SAD - Brazil. Taj meč na programu je od 5. do 7. aprila.

Duel u Belgiji biće okončan u nedelju duelima singla, koji neće imati rezultatski značaj. Očekuje se da će selektor Bogdan Obradović u tim mečevima šansu ukazati igračima koji nisu u prvom planu u nacionalnom timu, Borisu Pašanskom i Filipu Krajinoviću.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC