• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Ziki, svaka čast!

Boris Pašanski izgubio od Davida Gofana (4:6, 6:2, 2:6), a Nenad Zimonjić od Stiva Darsisa (2:6, 4:6). Konačno, Belgija - Srbija 2:3!

 DEJVIS KUP: Ziki, svaka čast!    Izvor: MONDO

Posljednji dan okršaja Belgije i Srbije, u okviru prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa, bio je potpuno lišen uzbuđenja, pošto su Troicki, Đoković i Zimonjić u petak i subotu obezbijedili nedostižno vođstvo od 3:0.

Preostale singl partije predstavljale su formalnost, igrane su u dva dobijena seta, a Belgijanci su na svom terenu u Šarlroa uspjeli da osvoje dva počasna poena i smanje ukupni rezultat na 2:3.

Srpski junak dana bio je veteran Nenad Zimonjić (36 i po godina), koji je pristao da odigra posljednji singl protiv Stiva Darsisa, kako Viktor Troicki i Novak Đoković ne bi rizikovali povrede u rezultatski nevažnom meču.

Specijalista za dubl pružio je solidan otpor Darsisu, posebno u drugom setu (bilo 4:4), ali je domaći teniser ipak bio bolji - 6:2, 6:4 za 83 minuta.

Zimonjić je u Dejvis kup karijeri, koja traje 18 godina, odigrao nekoliko singl partija, ali samo jednu otkako smo prije sedam godina ušli u Svjetsku grupu - februara 2008. u Moskvi, protiv Mihaila Južnjog (1:3).

Poen Belgijancima prethodno je donio i David Gofan, koji je u petak "ispustio" 2:0 u setovima protiv Troickog, što je bila i prelomna partija za cio meč.

Pedeseti teniser svijeta savladao je Borisa Pašanskog poslije dva sata i 21 minuta igre, rezultatom 6:4, 2:6, 6:2.

Gofan je u odlučujućem setu iskoristio sve tri brejk šanse, dok je Pašanski u istom elementu bio daleko neefikasniji - 1/7.

Popularni Paša (30) posljednjih godina uglavnom igra čelindžere, trenutno je 174. na ATP listi, pa se nadamo da će mu povratak u Dejvis kup selekciju dati motiv da "lansira" karijeru makar približno nivou iz 2006, kada se nalazio na pragu svjetskog Top 50.

Podsjetimo da je prethodni nastup za "orlove" Pašanski ostvario još septembra 2007, protiv Australije u Beogradu.

Srbija u četvrtfinalu (5-7. aprila) očekuje boljeg iz meča SAD - Brazil. Amerikanci u Džeksonvilu vode 2:1 uoči posljednje dvije partije i realno je da prođu dalje. U tom slučaju bi oni bili domaćini u narednoj rundi.

(MONDO, foto: Beta/TSS, Srđan Stevanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC