• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERBOUL: Baltimor šampion - iz mraka

Na finalnom meču NFL u Nju Orleansu, koji je obilježio nestanak struje na pola sata, Rejvensi pobijedili San Francisko sa 34:31 i osvojili trofej.

 SUPERBOUL: Baltimor šampion - iz mraka Izvor: MONDO

Igrači Baltimor Rejvensa osvojili su Lombardi trofej, pobijedivši u Superboulu američkog fudbala ekipu San Franciska sa 34:31.

Meč u Nju Orleansu, obilježilo je odlično prvo poluvrijeme Baltimora, nestanak struje na početku treće četvrtine i veliki povratak Najnersa iz San Franciska, koji međutim na samom kraju nisu imali dovoljno snage da naprave preokret.

Takođe, to je bio neobičan duel trenera Baltimora i San Franciska - na klupama najlućih rivala u velikom finalu sjedila su braća Džon i Džim Harbou.



Ekipa sa američke istočne obale počela je meč mnogo sigurnije, što je ubrzo rezultiralo sa nekoliko odličnih probijanja i pasova, pa se na poluvrijeme otišlo sa ubjedljivih 21:6 za Baltimor.

Nakon nastupa pjevačice Bijonse, tokom petnaestominute pauze između druge i treće četvrtine, igrači su se vratili na teren, ali se nekoliko trenutaka kasnije desilo nešto nezamislivo za Superboul - nestalo je struje.

Video

U tom trenutku je Baltimor bio u punom naletu, pošto je na samom početku treće četvrtine ostvario novi tačdaun, kada je Džejkobi Džouns pretračao 109 jardi i donio svojoj ekipi novih šest poena, uz još jedan kasnije u šutu za ekstra poen.

Baltimor je do trenutka nestanka električne energije vodio sa 28:6 i djelovalo je da je utakmica riješena. Međutim, iznenadni prekid od 35 minuta, za koji još uvijek nema objašnjenja šta je zakazalo (a moraće da objasni budući da je 30 sekundi reklame na velikom finalu koštao četiri miliona dolara), očigledno je psihološki zaustavio nalet Rejvensa, koji su nakon toga pali u igri, a San Francisko je uspio to da iskoristi.



Čvrstom odbranom i brzim napadima, uz dva tačdauna i jedan šut za tri poena, oni su pretposljednju četvrinu završili sa zaostatkom od 23:28.

Kako je počelo posljednjih 15 minuta meča, izgledalo je da Baltimor neće uspjeti da zadrži udar Najnersa, koji su ubrzo stigli na korak do izjednačenja 29:31.



Međutim, Baltimor je pet minuta prije kraja pogodio iz igre, i povećao vođstvo na 34:29.

San Francisko je u posljednjih dva minuta propustio veliku šansu za preokret. Prokockali su četiri pokušaja iako je izgledalo da će lako napraviti tačdaun. Oni su se našli na 20 jardi od protivničke zadnje zone, ali tada kao da su se uspaničili, pa je propušteno nekoliko dobrih prilika.

Baltimor je u odlučujućim trenucima izdržao pritisak i odnio titulu na istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država.

(Tanjug/MONDO, foto: Tanjug/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC