• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ispala" TK Gemaks - preuranjena čestitka JJ

Teniski klub Gemaks preko dnevnih novina čestitao Jeleni Janković prvo mesto na svetu. Ipak, Džej-Džej još nije prva...

 "Ispala" TK Gemaks - preuranjena čestitka JJ  Izvor: MONDO

Teniski klub Gemaks je malo požurio! Nadajući se da je Jelena Janković od ponedeljka, 28. jula biti prva teniserka sveta, Gemaks je objavio unapred pripremljen oglas u kojem čestita Jeleni na izlazak u teniski vrh.

Oglas, odnosno čestitka, pojavila se u dnevniku "Politika" i "Sportskom žurnalu".

"Od samog osnivanja imali smo jasnu viziju: Srpski tenis u svetskom vrhu! Pratimo pohod naše teniske gracije Jelene Janković ka svetskom tronu od njenih prvih teniskih koraka koje je načinila upravo na terenima TK Gemax. Srećni smo što danas možemo da kažemo - vizija se ostvarila! Jelena Janković je kraljica tenisa", piše u oglasu, koji je ptopisao predsednik TK Gemaks Đorđo Antelj.

On je Jeleni poželeo da "što duže ostane prva na planeti, da dugo bude kraljica belog sporta" i da će za to uvek imati podršku kluba.

Teniski klub Gemaks saopštio je tokom ponedeljka da je odlučio da ipak objavi ranije pripremljen oglas iako je bio upoznat sa odlukom da se igračicama koje nisu učestvovale na turniru u Los Anđelesu ne oduzimaju bodovi odmah po završetku turnira, zbog pomeranja kalendara.

"To je bio naš izraz snažne podrške Jeleni Janković uoči predstojećih turnira. Sa Jelenom smo i kad pobeđuje i kad gubi, Jelena je to zaslužila svojom igrom, zadužila je ne samo TK Gemax, već i čitavu Srbiju, a uvereni smo da će uskoro biti na 1. mestu WTA liste", saopšteno je iz tog teniskog kluba.

Porazom u polufinalu turnira u Los Anđelesu od Dinare Safine, Jelena Janković je propustila priliku da zameni Anu Ivanović na prvom mestu WTA liste.

Prema najnovijim podacima, Ana i dalje ima prednost nad Jelenom i to od 88 bodova! Ana ima 3.828 bodova, a Džej-Džej 3.740.

Plasmanom u polufinale turnira u Los Anđelesu, Jelena je zaradila 55 poena i smanjila je prednost srpske koleginice.

Napredak među prvih 20 teniserki sveta tokom proteklih sedam dana napravile su samo finalistkinje turnira u Los Anđelesu. Pobednica, Ruskinja Dinara Safina sada je na 8. mestu a bila je deveta, dok je Italijanka Flavija Peneta sa 21. skočila na 18. poziciju.

U šampionskoj trci za koju se boduju samo rezultati u tekućoj sezoni sada vodi Janković sa 2.770 bodova. Na drugom mestu je Ivanović sa 2.761, dok je treća Serena Vilijams sa 2.590 poena.

Inače, u ukupnom poretku iza Ane i Jelene je i dalje Marija Šarapova sa 3.626 bodova.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC