• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaš Bosne se tukao sa navijačima?

"Anesa Bečića provocirali sa tribina, vukli za dres, nakon čega je počeo da maše rukama, pa je sve ličilo na fizički obračun", kaže trener Bosne.

 Rukometaš Bosne se tukao sa navijačima? Izvor: MONDO

Anes Bečić, mladi rukometaš sarajevske Bosne, koji je "studente" stigao iz Čelika, tokom utakmice sa Konjuhom, umalo se potukao sa domaćim navijačima u dvorani u Živinicama.

Trener Bosne Zuhdija Korkarić rekao je da je duboko razočaran ponašanjem svog igrača, uprkos činjenici da su navijači Konjuha provocirali mladog rukometaša, držeći ga u jednom trenutku čak i za dres. Epilog je bio manji fizički obračun, koji je pukom srećom okončan bez velikih i teških fizičkih posljedica po učesnike, s tim što je bacio veliku mrlju na cijelu utakmicu, ali i karijeru mladog Bečića, koji nije smio podleći provokacijama.

"Nisam sve to najbolje vidio. Sve se dogodilo brzo, pred kraj i bez ikakve potrebe. Domaćin je u tom trenutku vodio sa 10 golova razlike. Znam da se pojavio snimak u kojem se vidi da je izbila gužva i komešanje na mjestu gdje se nalazio naš igrač Bečić. Naime, on je u završnici meča stajao pored nekih pojedinaca iz publike, kada ga je neko opsovao ili tako nešto, te zgrabio i držao za dres", izjavio je Korkarić za "Oslobođenje".

On je dodao da se rukometaš Sarajlija počeo da otima.

"Naš igrač se počeo trzati i otimati, mahati rukama, a na kraju je na snimku sve ispalo kao nekakvo šaketanje. Bečić se branio i on tu nije došao da bi izigravao nekakvog, šta ja znam, harambašu. Svaki igrač mora da istrpi i takve stvari pa i provociranja publike, koja je nekada i frustrirana iz ko zna kojih razloga. Moja zamjerka direktno njemu je to što nije trebao sebi dozvoliti da dođe u takvu situaciju i na kraju bude isprovociran. Nije tačno da se on sa centra terena zalijetao među publiku. On je desno krilo i jednostavno se našao kraj tih ljudi koji su ga provocirali. Bez obzira na vrstu ponašanja dijela publike, ponavljam da on nije trebao sebi dozvoliti da bude uvučen u provokacije i zato će biti sankcionisan. Na koji način, da li disciplinski ili novčano, klub o tome mora sam da donese odluku", rekao je trener Bosne.

(MONDO, foto: Sportsport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC