• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superbol "uništio" Twitter

Nastup Bijonse i nestanak struje tokom meča u Nju Orleansu bili su povod za 24,1 milion postova na Twitteru u nedjelju.

 Superbol "uništio" Twitter  Izvor: MONDO

Ova društvena mreža bila je platforma za komunikaciju miliona ljudi kao u vrijeme Olimpijskih igara u Londonu ili predsjedničkih izbora u SAD. U oko 50 reklamnih spotova, koliko ih je emitovano preko televizije tokom utakmice, Twitterov hashtag (#) se mogao uočiti na više od 25.

Twitter je bio manje popularan za vrijeme Superbola prošle godine, kada je ta društvena mreža zabilježila 13,7 miliona postova.

Komesar lige američkog fudbala (NFL) Rodžer Gudel rekao je da za polučasovni nestanak struje tokom utakmice ne treba kriviti Bijonse i "energični nastup" pjevačice. Na Twitteru i u medijima komentarisalo se da je Bijonse preopteretila mrežu specijalnim svjetlosnim efektima tokom nastupa.

Kako je objasnio Gudel, za njen šou je korišćen poseban generator, koji nije prikačen na mrežu stadijuma.

Prije početka meča himnu je otpjevala Ališa Kiz, a Dženifer Hadson je s djecom iz osnovne škole Sendi Huk otpjevala pjesmu u znak sjećanja na poginule u pucnjavi koja se u toj školi u Njutaunu (Konektikat) dogodila u decembru.

Tema na Twitteru bio je i sada već penzionisani Rej Luis, veteran Baltimora koji je kontroverznu karijeru završio osvajanjem Superbola. Inače, Luis je prije nekoliko godina učestovao u tuči u kojoj su dvojica momaka izbodena na smrt, a zatvorsku kaznu izbjegao je novčanom nagodbom sa porodicama ubijenih, kao i tužilaštvom.

Na kraju, Twitter zajednica "tražila" je od vlasnika Baltimora da ponudi adekvatan multimilionski ugovor kvoterbeku Džou Flaku, koji igra za "siću" u poređenju sa Druom Brisom, Pejtonom Meningom i Tomom Brejdijem. Oni zarađuju 18, 19 i 20 miliona dolara po sezoni, Flako četvorostruko manje, a uoči Superbola kvoterbek Rejvensa odbio je ugovor po kojem bi zarađivao 16 miliona po sezoni.

Baltimor Rejvensi u nedjelju su pobijedili San Francisko Fortinajnerse sa 34:31 i tako osvojili drugi trofej u istoriji.

Inače, pod tagom #superbowl i dalje "pune" se tvitovi, pa ovu brojku od 24,1 milion ne treba uzeti kao konačnu.

(MONDO/agencije, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC