• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lindzi Von "samo" povrijedila koljeno!

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju počelo je katastrofalno.

 Lindzi Von "samo" povrijedila koljeno! Izvor: MONDO

U prvoj trci 12-dnevnog nadmetanja najboljih skijaša i skijašica, poslije 12 odlaganja po 15 minuta zbog teške magle i kiše u austrijskom zimovalištu Šladming, niz liticu su krenule skijašice u "Super G" disciplini i...

...nedugo zatim jedna od najboljih takmičarki u posljednje dvije decenije, Amerikanka Lindzi Von, doživjela je težak pad. "Spakovana" na nosila, helikopterom je prebačena sa staze u najbližu bolnicu.

Predsjednik Sikajškog saveza Austrije Peter Šreksnadel izjavio je nekoliko sati pošto je Von pimljena u bolnicu su mu ljekari rekli da je ona poslije pada pokidala ukrštene i bočne ligamente koljena.

"To je jedina povreda koju je zadobila, ništa osim toga", rekao je Šreksnadel.

Ukoliko imate "slab stomak", nemojte gledati ove snimke.

Koliko je sve to "gadno izgledalo" govori i podatak da su naredne dvije skijašice, takođe favoritkinje za medalju na Svjetskom prvenstvu, Marija Hertl-Riš iz Njemačke i Ana Feninger iz Austrije, odustale već poslije nekoliko kapija. Feningerova nije ni vidjela gdje se plava kapija nalazi, poslije četiri krivine.

Ovog utorka počelo je Svjetsko prvenstvo tokom kojeg će se u obje konkurencije voziti trke pet disciplina: slalomu, veleslalomu, Super G, spustu i superkombinaciji (jedna vožnja slalom, druga spust). Djevojke su ujutru ustale prije 7 sati, da bi bile spremne za start trke u 11, ali je prva startovala tek poslije 14 časova popodne.

Zlato je bez pompe pripalo Slovenki Tini Maze (1:35,39), iza koje su nekako uspjele da se plasiraju Lara Gut iz Švajcarske (+0,38) i Amerikanka Džulija Mankuso, koja je do bronze stigla poslije pada sunarodnice Von i sa startnim brojem 22 (+0,52).

Čekamo vijesti o težini povrede 28-godišnje Amerikanke, olimpijske šampionke u spustu iz Vankuvera 2010. godine i dvostruke svjetske šampione (spust, Super G) iz Val d'Izera 2009. godine.

Ski tim SAD-a još nema detaljne informacije o težini povrede njenog desnog kolena. Situaciju otežava činjenica da se Von povredila tačno godinu dana pre početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Uspješna skijašica nije potpuno spremna počela da se takmiči, zbog dugog oporavka od bolesti crijeva koja je zadesila uoči sezone. Zbog tih problema je u novembru dva dana provela u bolnici.

Organizatori su u utorak odlučili da pošalju djevojke na stazu nekoliko minuta prije vremenskog roka poslije kojeg je to bilo zabranjeno, uprkos tome što su satima čekale da se magla raziđe.

"Von nije pala na previše teškom dijelu staze, ali postoje mjesta na kojima ništa nije moglo da se vidi", rekla je skijašica Fabijen Suter.

Organizatori su odlučili da pošalju djevojke na stazu nekoliko minuta prije vremenskog roka poslije kojeg je to bilo zabranjeno, uprkos tome što su satima čekale da se magla raziđe. Startu Svjetskog prvenstva prethodila je višednevna kiša u Austrijskim Alpima, gdje je trenutna temperatura 1 stepen Celzijusov.

(MONDO, foto: printscreen YouTube)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC