• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Vranešova "bolnica" u Nišu

Selektor Fed kup tima Srbije rekao je da ekipa neće biti kompletna u meču sa Slovakinjama u Čairu, ali da će pokušati da upiše pobjedu.

 FED KUP: Vranešova "bolnica" u Nišu Izvor: MONDO

Dejan Vraneš je istakao da na meču protiv Slovačke za vikend u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa neće moći da računa na Jelenu Janković zbog povrede, kao i da Ana Ivanović ima problema sa ramenom, dok se Bojana Jovanovski žali na bolove u leđima.

"Jelena je povrijedila trbušni mišić, a Ana vuče povredu ramenog mišića. Nadamo se da će ona sanirati taj problem i priključiti se timu. Osim toga i Bojana nije u potpunosti spremna jer se žali na bolove u leđima", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare u Nišu.

On je dodao da povrede otežavaju stvar, ali da očekuje podršku niške publike, kao što je to bio slučaj u Dejvis kupu i zahvalio im se na organizaciji i idealnim uslovima za pripremu.

"Nadam se da ćemo se što bolje spremiti za težak meč. Slovačka je veoma neugodan protivnik, dva puta smo ih pobijedili, jednom izgubili i poznajemo njihovu igru. I u najjačem sastavu bismo imali težak zadatak, a sada kada imamo pehove sa povredama sigurno nam je još teže. Vjerujem da ćemo uz podršku sa tribina uspjeti da na terenu prikažemo najbolju igru i, da ako je moguće, pobijedimo", dodao je selektor Srbije.

On je naglasio da su Slovakinje ozbiljan rival.

"Slovačka će igrati u najjačem sastavu. Iako nisu postizale zapaženije rezultate u posljednje vrijeme, ozbiljan su rival. Bez obzira na naše probleme, vjerujem da je prednost Srbije domaća publika, timski duh, dobra atmosfera u ekipi i izuzetna motivisanost naših djevojaka".

Vraneš na raspolaganju ima još Vesnu Dolonc, kojoj će ovo biti debi za srpsku reprezentaciju, i Aleksandru Krunić.

"Na djevojkama je veliki pritisak i uoči ovog meča, ali iako su mlade one znaju da se nose sa tim. Imale su sličnu situaciju na mečevima sa Kanadom, Belgijom, pa i Slovačkom gdje su pokazale da mogu to da izdrže. Nadam se da ćemo uz ostale članove ekipe i ovog puta se dobro pripremiti kako bi iznele na najbolji mogući način taj teret", rekao je Vraneš.

Bojana Jovanovski je rekla da zbog povrede koju vuče od Australijan Opena nije mogla da se spremi najbolje za mečeve Fed kupa.

"Posljednjih pet dana idem na terapije dva puta dnevno. Nešto malo sam trenirala, više iz mjesta, servis nisam vježbala, ali ću biti uz tim i pokušati da se spremim za vikend i nadam se da ćemo ipak pobijediti", objasnila je Jovanovski.

Vesna Dolonc je istakla da je veoma srećna što će konačno imati priliku da igra za Srbiju, čime će ostvariti svoj san, da je veoma ponosna što će to biti baš u Nišu, odakle je njen otac, i da će dati sve od sebe da zabilježi dobar rezultat.

Aleksandra Krunić je rekla da je selektoru najteže jer nema kompletan tim.

"Nije nam prvi put da se nalazimo u ovakvoj situaciji, ali je najveći pritisak sada na selektoru, koji bi želio da računa na najjači sastav. Mi smo tu da mu skinemo taj teret, Vesna i ja smo spremni, a za Bojanu sam sigurna da će dati sve od sebe iako je povrijeđena, jer je zbog toga i došla u Niš. Potrudićemo se maksimalno da dođemo do pobjede", navela je Krunić.

Fed kup meč prvog kola Svjetske grupe između Srbije i Slovačke igra se 9. i 10. februara.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC