• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanci: Bolt, dođi, ukinuli smo porez!

Britanski ministar finansija ukinuo plaćanje poreza na mitingu Dijamantske lige, kako bi najbrži čovjek planete i ostali učestvovali u Londonu.

 Britanci: Bolt, dođi, ukinuli smo porez! Izvor: MONDO

Olimpijski šampion i svjetski rekorder u sprintu Usein Bolt nije se takmičio na mitingu Dijamantske lige u Londonu od 2009. godine zbog poreskih pravila, koja bi mu "ispraznila džepove".

Britanska poreska pravila utvrđuju obavezu da svi inostrani sportsti plate porez ne samo na zaradu na mitingu, već i na cjelokupni prihod, uključujući sponzorske ugovore.

Jamajčanin je glasno negodovao zbog toga, a pa je britanski ministar finansija Džordž Ozborn riješio da sve strane atletičare oslobodi obaveze plaćanja poreza.

"Drago mi je što sam odobrio ovaj izuzetak od pravila", rekao je Ozborn.

On smatra da je tom odlukom napravio veliki korak za ljubitelje "kraljice sportova", pa se očekuje da za miting, koji će se održati 27. jula na Olimpijskom stadionu u britanskoj prestonici, bude rasprodato svih 80.000 karata.

Ipak, Boltov menadžer Riki Sims nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da će se najbrži čovjek planete i pojaviti na mitingu u Londonu.

"Miting je samo dvije nedjelje prije Svjetskog prvenstva u Moskvi, što znači da je prilično kasno. Ipak, radi se o Londonu i Olimpijskom stadionu, što je samo po sebi privlačno", rekao je Boltov menadžer.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC