• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Gasprom" ujedinjuje Jugoslaviju

Ruski "Gasprom" zainteresovan da sponzoriše regionalnu rukometnu ligu i da bi u njoj igrali i timovi iz Mađarske i Poljske.

  RUKOMET: "Gasprom" ujedinjuje Jugoslaviju  Izvor: MONDO

Prije godinu dana, po uglednu na jadransku košarkašku, odnosno ABA ligu, pokrenuta je regionalna rukometna liga, nazvana SEHA.

Odnosno: South European Handball Association.

Ipak, pilot projekat nije dao željene rezultate, bar ne u Srbiji. Međutim, ova liga mogla bi da bude značajno ozbiljnija u budućnosti, ukoliko se navodno interesovanje ruskog "Gasproma" da finansira takvo takmičenje pokaže kao tačno.

Mediji u regionu najavljuju da "Gasprom" vidi interes u ujedinjavanju rukometnih klubova iz zemalja kroz koje će "teći" Južni tok gasovoda, pa bi se liga tako i zvala. Pored klubova sa prostora bivše Jugoslavije, vjerovatno bi "u goste" bili pozvane i najbolje mađarske i poljske ekipe.

"Sa 'Gaspromom' smo se dogovorili oko svih uslove, a za uzvrat u ligu moraju biti uključeni timovi iz Srbije, Poljske, Mađarske. Srpski šampion se povukao zbog nemogućnosti da pokrije troškove. Mađari su ranije pokazali interes, a sa poljskim timovima, ova liga bi definitivno dobila na kvalitetu. Iz konkurencije bi ispali neki timovi iz BiH, možda još neka ekipa, ali ono što je najvažnije je da će se formirati jako takmičenje", rekao je za portal "Balkan Handball" potpredsjednik SEHA lige, Makedonac Mihajlo Mihajlovski.

"'Gasprom' želi da finansira rukometnu ligu koja bi nosila ime njihovog velikog projekta, dakle zvala bi se 'Južni tok' liga. To bi poslije Bundeslige bila najjača liga u Evropi. Zaživimo li kako je planirano, ni EHF neće moći da nas ignoriše više", dodao je Mihajlovski.

Druga sezona SEHA lige ulazi u završnicu, a Fajal-for biće održan 13. i 14. aprila u Skoplju, pred očima predstavnika "Gasproma".

(MONDO, foto: vijesti.me)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC