• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Poljska opomena "plavima"

"Možda je ovo bio loš dan, ali ako nije, mi smo u velikom problemu", rekao je selektor Zoran Terzić nakon poraza od Poljakinja u Pioniru.

 ODBOJKA: Poljska opomena "plavima" Izvor: MONDO

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Beogradu od Poljske rezultatom 3:0, po setovima 25:22, 26:24, 25:13, u meču drugog kola pripremnog turnira za Olimpijske igre u Pekingu.

Selekcija Srbije, koja je u nedelju bila slobodna, zatvoriće turnir u utorak, mečom protiv Rusije. Početak utakmice zakazan je za 18 časova.

Poljakinje su prva dva seta u Pioniru rešile u svoju korist zahvaljujući manjem broju grešaka, dok su u trećem potpuno dominirale.

"Plave" su od 8:5 u prvom setu dospele do beznadežnih 13:19, ali su uspele da vrate neizvesnost smanjivši na 22:23. Ipak, to je bilo sve, pošto igračice Zorana Terzića nisu imale snage za potpuni preokret.

Drugi deo meča bio je najneizvesniji. Igralo se uglavnom "poen za poen", Srbija nije iskoristila set-loptu pri rezultatu 24:23, a gošće koji minut kasnije nisu propustile svoju šansu - 0:2.

Poslednji, treći set u potpunosti je pripao Poljskoj, koja je povela sa 6:2, 11:6 i 18:8 i zasluženo stigla do pobede.

Kapiten Srbije Vesna Čitaković Đurišić potražila je uzroke poraza u lošoj igri u bloku i na servisu.

"Prikazale smo bledu igru. Možda je ovo slučajnost, jer prvi put igramo u Pioniru pred velikim brojem gledalaca. Nismo došle do svoje prepoznatljive igre. I ranije smo na pripremnim utakmicama gubile sa po 3:0, ali smo na velikim turnirima postizale dobre rezultate",
kazala je ona.

Selektor Terzić rekao je da ne može da bude zadoljan nijednim elementom igre u ovom susretu.

"Slabom igrom smo olakšali posao protivniku, ali one su, bez obzira na to, odigrale vrlo dobro. Ne slažem se sa komentarom kapitena, jer se na mečevima o kojima ona priča i u porazima video napredak u igri. Sada to nije slučaj. Možda je ovo bio loš dan, ali ako nije, mi smo u velikom problemu",
naveo je Terzić.

Do početka OI ostalo je samo još 12 dana. Srbija će u Pekingu igrati u grupi sa Kazahstanom, Alžirom, Brazilom, Italijom i Rusijom.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC