• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED: Srbija i Slovačka dijele plijen

Jovanovski izgubila od Hantuhove, a Dolonc dobila, uprkos velikom zaostatku, zbog predaje Cibulkove.

  FED: Srbija i Slovačka dijele plijen Izvor: MONDO

Srbija i Slovačka poslije prvog dana takmičenja u "Čairu" imaju po jednu pobjedu.

Najprije je Bojana Jovanovski izgubila duel od Danijele Hantuhove (5:7, 2:6), a onda je u drugom singlu Vesna Dolonc stigla do boda, nakon što joj je zbog problema sa grčevima predala Dominika Cibulkova. U trenutku predaje Cibulkova je vodila 6:4, 5:4.

Srbija, koja duel prvog kola Svjetske grupe u Nišu igra bez dvije najbolje igračice, Ane Ivanović i Jelene Janković, a sa nedovoljno oporavljenom Jovanovski, tako je uoči drugog dana takmičenja, ostala u igri za polufinale.

Počelo je baš dobro... Vodila je Jovanovski 2:0 na početku seta, kada je napravila brejk, ali je Hantuhova odmah uzvratila, prije svega zbog grešaka Jovanovski.

Imala je Bojana inicijativu, bila, možda, i bliže novom brejku, pogotovo kod vođstva 5:4, kada je Hantuhova servirala za ostanak u meču. Međutim, Slovakinja je bila ta koja je napravila drugi brejk, pokazalo se i ključan. Potom je servirala za vođstvo u setovima, što joj je i pošlo za rukom.

Koliko god je prvi set bio zanimljiv i neizvjestan, toliko je u drugom sve to izostalo.

Bojana je potpuno pala, njena igra se raspala, što je Hantuhova iskoristila i povela čak 4:0. Uspjela je Srpkinja da smanji na 1:4, potom je imala i brejk šansu, ali je Hantuhova preciznim udarcima sa osnovne linije kontrolisala naredne poene i spasila gem.

Posljednju šansu da uhvati priključak Bojana je imala pri vođstvu Hantuhove 5:2. Imala je Bojana dvije brejk lopte, prije svega zahvaljujući očajnom servisu Slovakinje, ali je sve prokockala.

Slovačka je povela...

Jovanovski je izjavila poslije poraza da ju je bol u leđima spriječio da pruži bolju partiju poslije dobrog početka meča.

"Krenula sam jako dobro, popila sam jači lijek, tako da nisam osjećala bol. Poslije dva-tri teža poena, bilo je teško, pa sam pokušala da skratim poene. Hantuhova je iskusna, sve vrijeme je dobro servirala i reternirala. Žao mi što nisam uspjela da donesem bod Srbiji", rekla je srpska teniserka.

Bojana je dodala da još uvijek nije sigurna da li će u nedjelju biti spremna za meč protiv Dominike Cibulkove.

"Ne znam da li ću igrati sutra, vidjeću večeras da li će bolovi biti jači. Ako ne bude mnogo gore od ovoga, mislim da ću igrati", navela je srpska teniserka.

Jovanovski je rekla da ne osjeća preveliki pritisak što je, zbog odsustva povrijeđenih Ane Ivanović i Jelene Janković, prvi reket srpskog tima.

"Ovo mi je drugi put da igram kao prva teniserka Srbije u Fed kupu. Uvijek postoji pritisak, pogotovo što nisam trenirala dovoljno zbog bola u leđima. Nisam mogla mnogo da se krećem, osjetila sam bol u jednom trenutku, nije ovo bila moja najbolja partija", zaključila je Jovanovski.

Vesna Dolonc je prvi duel u dresu Srbije dobro otvorila (3:1), ali je iskusnija i bolje rangirana Cibulkova brzo preuzela inicijativu. Ona je nanizala četiri gema zaredom i preokrenula rezultat.

Uporna Dolonc nije se predavala poslije toga, ona je najprije napravila brejk, smanjila na 4:5, ali u odlučujućem gemu za opstanak u prvom setu nije bila uspješna.

To ipak nije obeshrabrilo djevojku koja je rođena u Moskvi. Na startu drugog seta odmah je stigla do brejka, kao i na početku meča, ali ga je kratko čuvala - 2:2. Uslijedio je po brejk na svakoj strani, a onda je tu seriju prekinula omalena Slovakinja i povela sa 4:3.

Nakon toga Vesna Dolonc je zatražila medicinski tajm-aut. Poslije ukazane pomoći vratila se na teren u želji da odigra još bolje, nosila se kratko sa Cibulkovom, koja je ipak bila uspješnija - 5:3.

I kada je najbolja slovačka teniserka stigla do prilike da servira za meč, dogodio se veleobrt koji je uticao na konačan ishod.

Cibulkova je nakon dva izgubljena poena pala kao pokošena zbog grča u listu desne noge, a poslije masaže, još dva servisa poslala je u aut, a poslije dodatnih tri minuta koje je provela u svlačionici, nastavila je meč, a onda više nije mogla da ustane, nakon čega je predala duel.

Srbija će tako u nedjelju pokušati da osvoji još dva poena i ostane u trci za plasman među četiri najbolje selekcije.

U 12 sati počeće duel Jovanovski i Cibulkove, a potom će snage odmjeriti Dolonc i Hantuhova.

U konkurenciji dublova sastaće se Dolonc i Aleksandra Krunić protiv Magdalene Ribarikove i Jane Cepelove.

Poražena ekipa iz duela Srbije i Slovačke igraće u aprilu plej-of za opstanak u najelitnijoj grupi.

Pobjednik meča, takođe u aprilu, sastaće se u polufinalu sa boljim iz duela između selekcija Japana i Rusije.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC