• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: Ključna su prva tri meča na turniru

Dejan Udovičić razmišlja da li da "delfini" na OI nastupe sa pojačanom spoljnom linijom u odnosu na EP u Malagi, gde je bilo puno isključenja.

 Udovičić: Ključna su prva tri meča na turniru Izvor: MONDO

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je da će prva tri meča na Olimpijskim igrama biti odlučujuća za konačan plasman u Pekingu.

Reprezentacija prvi meč u Pekingu igra sa Nemačkom, a potom sa Hrvatskom i SAD. U četvrtom kolu rival Srbije biće Kina, a u poslednjem kolu Italija.

"Mečevi u prva tri kola odrediće našu dalju sudbinu na OI. Ako tu ostvarimo dobre rezultate i obezbedimo plasman u četvrtfinale, protiv nezgodnih Italijana moći ćemo da igramo bez pritiska", rekao je Udovičić agenciji Beta.

On je kazao da na drugi deo priprema u Seul vodi 15 igrača, a da će u Beogradu ostati mladi Marko Avramović.

"Avramović ne ide sa nama, ali to ne znači da nije radio dobro ili da nije deo ove ekipe. U Seulu ćemo odigrati prijateljske mečeve sa Grčkom i Kanadom i tamo ću odlučiti kojih 13 igrača putuje u Peking", naveo je Udovičić.

Selektor Srbije ima dilemu da li da na olimpijski turnir vodi tri centra, ili da pojača konkurenciju na spoljnim pozicijama.

"Još uvek imam tu dilemu, jer je drugačiji sistem takmičenja nego na Evropskom prvenstvu. U Malagi smo igrali svaki dan, a u Pekingu ćemo igrati svaki drugi. Takođe, na EP smo imali probleme sa isključenjima spoljnih igrača, tako da bi bilo dobro da imamo više opcija na tim pozicijama", ocenio je Udovičić.

Problem svih reprezentacija u Pekingu, prema njegovim rečima, biće privikavanje na specifične klimatske uslove.

"U Kini su značajno drugačiji vremenski uslovi, a najveći problem je velika vlaga. To bi mogao da bude jedan od važnih faktora na turniru, koji će biti najjače olimpijsko vaterpolo takmičenje u poslednjih 20 godina", zaključio je Udovičić.

"Delfini" u Seul putuju u petak, a prvi meč na OI odigraće 10. avgusta.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC