• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Zvezda s liderske pozicije u plej of

Okršaj dva prvoplasirana tima pripao crveno-bijelima, Kladovčani će se boriti da sačuvaju drugo mjesto pred plej of.

 ODBOJKA: Zvezda s liderske pozicije u plej of Izvor: MONDO

Superligaši će odigrati još dva kola ligaškog dijela prvenstva Srbije, a crveno-bijeli već znaju da će u plej of sa prve pozicije.

Crvena zvezda je lidersku poziciju potvrdila trijumfom nad drugoplasiranim Đerdapom, osvojivši u derbiju sva tri boda. Velika borba vođena je u prvom setu koji su gosti dobili na razliku, dodao je onda gas aktuelni šampion i napravio potpuni preokret.

Meč je obilježio korektor crveno-bijelih Dušan Petković sa osvojenih rekordnih 39 poena, odličnu partiju pružio je i drugi dizač Beograđana, Maksim Buculjević, koji je razigrao sjajnog napadača. Kod Kladovčana istakao se Dragan Svetozarević (27 poena).

Osim Kladovčana u trci za drugo mjesto na tabeli ostaje i Radnički jer je u 16. kolu osvojio tri boda protiv Mladog radnika. Kvalitetnu partiju su pružili Kragujevčani, revanširali se Požarevljanima za poraz u prvom dijelu šampionata. Vladimir Čedić (21) je bio najbolji među Šumadincima, u poraženom timu nije bilo igrača s dvocifrenim učinkom, Pešut i Brčić su osvojili po devet poena.

Spartak iz Liga je opravdao ulogu favorita protiv fenjeraša, Železničara. Samo u prvoj dionici je bilo neizvjesnosti, ostatak meča protekao je u dominaciji domaćeg tima. Milan Zindović je pružio dobru partiju kod Ljižana (21), kod gostiju Filip Samardžić je sa 9 poena bio najefikasniji.

Partizan diže formu pred plej of, crno-bijeli su sve dalje od opasne zone, sa bodovima iz meča protiv Ribnice izbili su na šesto mjesto na tabeli.

Protiv Kraljevčana su igrali vrlo kvalietno, primač Marko Nikolić (25) je bio najjače oružje tima koji vodi trener Milan Đuričić. Nije domaće pokolebao gubitak prvog seta, nametnuli su svoj ritam u nastavku meča. U sjenci poraza ostala je sjajna epizoda blokera Ribnice Mirka Radevića koji je utakmicu završio sa 20 od čega čak 9 iz bloka!!

Važne bodove upisao je subotički Spartak u duelu sa Vojvodinom i doveo Novosađane u situaciju da brinu o superligaškom statusu. Lalama prijeti igranje plej auta za ostanak u eliti.

Golubovi su iskoristili prednost domaćeg terena, bili hrabriji i precizniji u neizvjesnim završnicama. Mladi korektor Subotičana, Luka Medić (25) bio je najefikasniji u pobjedi svog tima, kod gostiju poenterski su bili raspoloženi Dražen Luburić i Mihajlo Stanković (po 15 poena).

VINER ŠTETIŠE SUPERLIGA – 16. KOLO -(MUŠKARCI)


Partizan Termoelektro – Ribnica 3:2 (20:25, 25:19, 29:27, 25:23)
Crvena zvezda – Đerdap 3:1 (34:36, 25:18, 25:23, 25:21)
Spartak Subotica – Vojvodina NS seme 3:1 (25:18, 32:30, 22:25, 25:21)
Spartak Ljig - Železničar 3:0 (25:19, 25:22, 25:11)
Mladi radnik – Radnički 0:3 (22:25, 19:25, 20:25)


TABELA: Crvena zvezda 43, Đerdap 33, Radnički 33, Ribnica 24, Mladi radnik 22, Partizan Termoelektro, Vojvodina NS seme po 21, Spartak Subotica 20, Spartak Ljig 19, Železničar 4.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC