• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burići od ljeta u Sloveniji

Doskorašnji rukometaši Izviđača proljeće će provesti u banjalučkom Borcu, a potom prelaze u “Gorenje".

 Burići od ljeta u Sloveniji Izvor: MONDO

Reprezentativci Bosne i Hercegovine, braća Benjamin i Senjamin Burić, biće od naredne sezone članovi slovenačke ekipe Gorenje iz Velenja.

Burići će do ljeta igrati za banjalučki Borac, pošto su u zimskom prelaznom roku, poslije 3,5 godine boravka, napustili ekipu Izviđača iz Ljubuškog.

“Većinu igrača Borca poznajemo iz reprezentacije, tako da smo dobro primljeni u klubu. Poznate su nam ambicije Borca, kao i tradicija koju ovaj sport ima u gradu na Vrbasu, jer ovaj grad živi za rukomet”, kazao je Benjamin Burić za sarajevske medije.

Rukometaši, koji igraju na pozicijama golmana i beka, od naredne sezone nastupaće prvi put u inostranstvu i to za ekipu Gorenja iz Velenja. Zanimljiv je i put kojim su braća Burić došla do slovenačkog kluba.

“Na Evropskom šampionatu za kadete 2008. godine zapazio nas je tadašnji selektor Slovenije Tomaž Jurišič koji danas obavlja dužnost direktora Gorenja, pa smo dobili njegov poziv da se priključimo ekipi”, kazao je Senjamin, a drugi brat Benjamin je dodao:

“Znamo da su dva puta bili prvaci Slovenije i igrali Ligu šampiona. Gorenje ima dobru reputaciju i ime u svijetu rukometa, tako da mislim da smo napravili pravi potez za naše karijere”.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC