• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED: Bojana sve prosula, Slovačka opet vodi

Jovanovski vodila 1:0 u setovima, imala 4:2 u trećem, ali je Jana Čepelova donijela novu prednost Slovačkoj.

 FED: Bojana sve prosula, Slovačka opet vodi  Izvor: MONDO

Srbija je opet u zaostatku za Slovačkom. Bojana Jovanovski je izgubila i drugi meč u četvrtfinalnom duelu Svjetske grupe FED kupa u Nišu. A bila je tako blizu pobjede...

Poslije iscrpljujuće i maratonske borbe (tri sata i 18 minuta), Bojana Jovanovski je poražena od 19-godišnje Jane Čepelove, koja je izašla na teren kao zamjena za povrijeđenu Dominiku Cibulkovu.

Jovanovski - Čepelova 1:2 (7:5, 5:7, 9:11). Sada je sve u rukama Vesne Dolonc koja mora da dobije Danijelu Hantuhovu da Srbija ostane u igru za polufinale.

Pamtiće dugo Jovanovski i Čepelova njihov prvi međusobni duel. Koliko obrta je viđeno, koliko brejkova, koliko uzbuđenja, grešaka... Koliko je samo meč trajao! Ne zna se koji je set bio uzbudljiviji i neizvjesniji. Borba se vodila bukvalno za svaki poen, za svaki gem.

Jovanovski je vodila 1:0 u setovima, imala je 4:2 u trećem setu, ali... Čepelova je četiri puta servirala za pobjedu i iz četvrtog puta je uspjela.

U prvom setu, Bojana je povela 3:1, nakon što je napravila prvi brejk, ali je prethodno morala da se izvlači iz pepela, jer je na njen servis protivnica imala čak 40:0. Ipak, uspjela je Jovanovski da veže pet poena i dobije treći gem.

Taman kad je ostvarila prednost, Bojana je sve prokockala. Čepelova je odmah uzvratila brejkom, a potom vezala još dva gema i povela 4:3. Međutim, ni ona nije bila stabilna. Bojana je ponovo dobila priliku da oduzme servis Slovakinji i uspjela je. Izjednačila je na 4:4, a potom preokrenula poslije svog servisa.

Imala je Bojana inicijativu u narednom gemu u kojem je Čepelova servirala za ostanak u meču, ali je Slovakinja uspjela da odbije napad. Jovanovski je lako dobila gem za 6:5, a potom je došla do nove brejk i set lopte. I uspjela je!

Ništa manje nije bio uzbudljiv ni drugi set. Povela je Čepelova 2:0, ali se Bojana konsolidovala i vratila. Međutim, kod rezultata 3:3, Čepelova je napravila šansu da oduzme servis Srpkinju. Imala je 40:0, Bojana je uspjela da izjednači, ali je potom Slovakinja ipak uspjela da napravi brejk i povede 4:3.

Medicinski tajm-aut za Čepelovu, ispostaviće se, više je koristio Jovanovskoj. Uzvratila je Srpkinja brejkom, a potom je dobila gem na svoj servis i potpuno preokrenula - 5:4.

Slovakinja je dobro odgovorila na pritisak koji je imala jer je servirala za ostanak u meču. Odlično je servirala, napravila i prvi as i izjednačila na 5:5.

Za razliku od Slovakinje, Bojana je u narednom gemu ponovo napravila seriju neiznuđenih grešaka. Vodila je 30:0, ali je Čepelova vezala tri poena i ponovo je imala šansu za brejk. Srpkinja se, međutim, spasila, ali nakratko. Slovačka teniserka je imala inicijativu i uspjela je da napravi novi preokret. A potom i da izjednači u setovima.

A kakav je tek bio treći set, koliko obrta!

Vodila je Bojana 2:0, ali je Čepelova uzvratila brejkom. Potom je Srpkinja imala sjajnu situaciju - 4:2 i servis. Međutim, Čepelova je od tog trenutka zaigrala kao preporođena, a Bojana je nizala greške.

Od 4:2 za Bojanu došlo se do 5:4 za Čepelovu!

Ali, onda je Bojana vaskrsnula! Imala je tri brejk lopte (40:0) i uspjela je da realizuje treću za 5:5. Odahnula je Bojana, ali i cijela klupa Srbije. Taj gem joj je dao krila, pa je naredni dobila "sa nulom". Čepelova je tada bila u situaciji da se čupa.

Iako ima tek 19 godina, Čepelova je tokom meča pokazala jak karakter. Nije podlegla pritisku i dobrim servisom je došla do izjednačenja. I onda novi brejk Slovakinje (Bojana je lagani volej poslala u mrežu) i servirala je, drugi put, za pobjedu.

Stegla se, međutim, ruka i Čepelovoj. Bojana je morala da ide na sve ili ništa i isplatilo joj se. Uspjela je ponovo da ostane u meču - 7:7. Dobila je Jovanovski i naredni gem, na svoj servis, i ponovo je protivnica morala da strijepi. Čepelova je uspjela da pobijedi pritisak i ponovo izjednači - 8:8.

Naredni gem, novi problemi za Bojanu. Čepelova je iskoristila jednu od tri brejk lopte i ponovo preokrenula rezultat.

Treći put je Čepelova servirala za pobjedu. Ali, pobjednika ponovo nije bilo! Čepelova je slala lopte u aut, pa je Jovanovski ostala u meču - 9:9.

Šta mislite, šta se potom dogodilo? Naravno, brejk Čepelove i četvrti put je stala da servira za pobjedu. Nisu se ponovile situacije iz prethodna tri puta. Iskoristila je treću meč loptu i Slovačka je ponovo povela u duelu protiv Srbije.

(MONDO - foto: Beta, autor: Saša Đorđević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC