• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rvanje pod znakom pitanja za OI 2020.

Rvanje nije na listi sportova koje je Međunarodni olimpijski komitet predložio za Ljetnje Olimpijske igre 2020. godine.

 Rvanje pod znakom pitanja za OI 2020. Izvor: MONDO

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) dogovorio je u utorak listu od 25 sportova koje će predložiti Skupštini MOK-a na odobravanje za Ljetnje olimpijske igre 2020. godine.

Na toj listi od 25 "sigurnih" sportova nema rvanja.

Evo liste predloženih sportova: atletika, veslanje, badminton, košarka, boks, kanu, biciklizam, konjički sport, mačevanje, fudbal, gimnastika, dizanje tegova, rukomet, hokej, džudo, plivanje (vodeni sportovi), moderni pentatlon, tekvondo, tenis, stoni tenis, streljaštvo, streličarstvo, triatlon, jedrenje i odbojka.

***pod vodenim sportovima, odnosno plivanjem, MOK podrazumijeva i vaterpolo i skokove u vodu.

Za rvanje još nije sve izgubljeno. Čelnici MOK-a su odlučili da taj sport bude uz još sedam "rezervnih" koji bi mogli da se ipak nađu na OI 2020. godine.

Osim rvanja, to su i bejzbol/softbol, sportovi na rolerima, karate, penjanje, skvoš, jedrenje na dasci i vušu (to je neka vrsta borilačkog sporta).

Predstavnici ovih osam sportova imaće priliku da se "reklamiraju" pred članovima IO MOK-a u maju u Sankt Peterburgu i da pokušaju da ih ubijede da baš taj sport bude pridodat listi sportova na OI 2020. godine.

Kad smo kod rvanja, na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu Rusija je osvojila najviše medalja u tom sportu - 11 (četiri zlatne, dvije srebrne i pet bronzanih). Slijedili su Azerbejdžan sa sedam, Japan, Iran i Gruzija sa po šest...

Inače, rvanje (grčko-rimski stil) je oduvijek bio sport na modernim olimpijskim igrama, počev od prvih u Atini 1896. godine.

"Ja sam zatečen. To je katastrofalna odluka MOK-a. Rvanje je stari olimpijski sport... Kada budemo dobili zvanično obavještenje moći ćemo da razgovaramo na tu temu", rekao je Beti predsjednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Skupština MOK biće održana od 7. do 10. septembra u Buenos Ajresu. Tada će biti i donijeta odluka o domaćinu Igara 2020. godine. Kandidati su: Tokio, Istanbul i Madrid.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC