• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Udovičić priželjukuje finale sa CG

Srpski vaterpolisti pakuju kofere za put u Kinu na OI, na kojima će se neki od sadašnjih igrača najverovatnije oprostiti od nacionalnog tima.

 VATERPOLO: Udovičić priželjukuje finale sa CG  Izvor: MONDO

Igre u Pekingu biće verovatno poslednja prilika za Vladimira Vujasinovića, Dejana Savića, Aleksandra Ćirića i Denisa Šefika da u bogate biografije upišu i zlatnu olimpijsku medalju.

Svesni su da će u Pekingu biti paklena konkurencija. Bar sedam, osam reprezentacija može da se domogne trona. Uostalom, to je pokazalo i Evropsko prvenstvo u Malagi, gde je bukvalno nekoliko lopti odlučivalo o tome koja će reprezentacija ući u završnicu, a jedna lopta odlučila je i finale Crna Gora - Srbija, u korist Crnogoraca.

Selektor Dejan Udovičić razmišlja isto kao njegov kolega iz crnogorske reprezentacije Petar Porobić.

"Voleo bih da se ponovo u finalu sastanemo sa Crnom Gorom. Bio bi to veliki događaj. Izvukli smo pouke iz prethodnog duela i sigurno bismo bolje reagovali u finišu, pre svega na sudijske odluke koje nama nikada nisu išle u korist", rekao je Udovičić novinarima uoči odlaska rerezentacije u Seul gde će se aklimatizovati do početka Igara u Pekingu.


Kao i uvek do sada, Udovičić je oprezan i želi da ide korak po korak. Prvi cilj, kaže on, biće da Srbija takmičenje u grupi završi na prvom mestu i tako se direktno plasira u polufinale.

Srbija će u Pekingu igrati u Grupi B sa Nemačkom, Hrvatskom, Italijom, SAD i Kine. U Grupi A su Mađarska, Crna Gora, Španija, Grčka, Australija i Kanada.

Iskusni Aleksandar Ćirić, koji je sa nacionalnim timom (doduše tada zajedničke države sa Crnom Gorim), 2004. godine u Atini osvojio srebrnu medalju, izjavio je da bi mu osvajanje zlatne medalje u Pekingu bilo ostvarenje dečačkog sna.

"Raduje nas što ćemo imati dan odmora između utakmica, ali ne smemo da potcenjujemo protivnike", rekao je Ćirić.

Debitanti na olimpijskim igrama biće, između ostalih, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, koji je igrao odlično u Malagi.

Pijetlović kaže da ima "pozitivnu tremu", a da u Peking odlaze da "osvajanjem medalje usreće narod".


U Seulu će srpski "delfini" imati nekoliko sparing susreta sa Grčkom i Kanadom.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC