• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela sanacija dvorane "Borik"

Prvi radovi na sanaciji banjalučke dvorane "Borik" počeli su u srijedu 13. februara.

 Počela sanacija dvorane "Borik" Izvor: MONDO

Najprije se krenulo se postavljanjem uređenja ventilacije i klimatizacije u dvorani koje dosad nije bilo, a nakon toga slijedi sanacija krova, staklenih prizmi...

"Rekonstrukcija dvorane će sigurno doprinijeti većoj udobonosti, ali i bezbjednosti korisnika usluga i posjetilaca. O početku radova smo obavjestili naše korisnike, kod njih smo naišli na razumijevanje i podršku. Ono što je veomo važano da smo vodili računa o takmičarskom ciklusu klubova i njihovim trenažnim procesima, kako bi im omogućili da što lakše zajedno prebrodimo ove probleme. Od 9. marta počinje postavlјanje klime i ventilacije iznad borilišta, radovi će se izvoditi od 8,00 do 18 časova, a klubovima će biti omogućeno da, poslije tog vremena, koriste termine za trening. Naravno, u one najvažnije sportske dane subotu i nedjelјu neće se izvoditi radovi, tako da će klubovi moći da igraju svoje prvenstvene mečeve", izjavio je Manojlo Zrnić, direktor „Borik“ za sajt "Sportlive".

Podsjećamo, krajem prošle godine gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i direktor preduzeća „Građenje“ sa Pala Zoran Popić potpisali su ugovor o sanaciji i rekonstrukciji dijela Javne ustanove sportski centar „Borik“.

Izgradnja dvorane počela je davne 1972. godine kada su se sa Olimpijskih igara u Minhenu četvorica rukometaša Borca Abas Arslanagić, Milorad Karalić, Nebojša Popović i Dobrivoje Selec vratila sa zlatnom medalјom.

Samo dvanaest dana po povratku, 24. septembra, njih trojica, Abas Arslanagić, Milorad Karalić i Dobrivoje Selec (nedostajao je Nebojša Popović) položili su kamen temelјac, da bi „Borik“ 20. aprila 1974. godine bio predat na upotrebu sportistima, čime je ostvaren njihov dugogodišnji san, jer su do tad rukometaši i košarkaški Borca, te košarkašice Mladog Krajišnika svoje utakmice igrale van svog grada.

(MONDO, foto: Sportlive)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC