• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolašinac: Na EP po rekord i medalju

Reprezentativac Srbije u bacanju kugle izjavio je da očekuje da na šampionatu Starog kontinenta u Geteborgu obori državni rekord i stigne do odličja.

 Kolašinac: Na EP po rekord i medalju  Izvor: MONDO

Asmir Kolašinac rekao je da u novu sezonu ulazi sa još većim ambicijama nego ranije, kao i da će takmičenja dočekati spremniji nego ikad.

"Kada čovjek dostigne svoje visoke ciljeve, onda je normalno da stvara nove i da sanja veće snove. To je smisao života i bavljenja sportom, tako da ja imam još veće ambicije nego prošle sezone", izjavio je Kolašinac prilikom gostovanja u Sportskom savezu Srbije.

On je rekao da naročito dobre rezultate očekuje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Geteborgu.

"Za 14 dana me čekaju kvalifikacije na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Geteborgu, a dan kasnije, nadam se, i finale. Ove sezone imam treći rezultat u Evropi (20,44), s tim što su dvojica atletičara ispred mene ostvarila i lične rekorde, a ja nisam još u špicu forme", rekao je Kolašinac.

Njegov najbolji rezultat u dvorani je 20,64 metra, što je i državni rekord.

"Planiram da oborim lični i rekord Srbije, što će mi, nadam se, donijeti medalju. Ako ponovim hitac ostvaren ove sezone, nadam se bronzanoj medalji, a ako budem bacao savršeno možda dostignem i 21 metar i osvojim još sjajniju medalju. Najveći konkurent biće mi Bugarin Ivanov koji ima ove godine hitac od 20,59 metara", rekao je Kolašinac, koji je na proslogodišnjem prvenstvu Evrope na otvorenom u Helsinkiju osvojio bronzanu medalju.

Srpski atletičar je pun samopouzdanja jer je spremniji nego ikad u karijeri.

"Fizički sam savršeno spreman! Imam 132 kile, ali više snage, a očekujem da ću do Geteborga dobiti još dva kilograma, ali kvalitetna. U Londonu sam imao 140, a sada ću imati pet manje, ali više snage. Bolje treniram sada", rekao je bacač kugle i istakao da je promijenio način ishrane.

"Promijenio sam ishranu, kvalitetnije se hranim i pazim šta jedem...Izbacio sam slatko... i slano, i sve što volim da jedem", rekao je uz širok osmjeh Kolašinac.

(agencije, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC