• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Pobeda nad Rusijom za "čiste glave"

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila u trećem kolu pripremnog turnira u Beogradu.

 ODBOJKA: Pobeda nad Rusijom za "čiste glave" Izvor: MONDO

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u utorak u "Pioniru" selekciju Rusije sa 3:1 (25:23, 25:20, 19:25, 25:18) u trećem kolu turnira u sklopu priprema za Olimpijske igre.

Izabranice Zorana Terzića su turnir završile sa jednom pobedom i jednim porazom, pošto su u ponedeljak izgubile od Poljske - 0:3.

Poljska i Rusija su ostvarile isti učinak (1-1), ali su Poljakinje na kraju osvojile prvo mesto zbog najboljeg poen količnika.

Prvi set u duelu Srpkinja i Ruskinja obeležila je izjednačena igra u kojoj je bilo dosta preokreta.

U finišu seta Srbija je ipak uspela da dođe do svoje igre, a igračicama je očigledno porastao nivo samopouzdanja.

Do manjeg pada u igri "plavih" došlo je u trećem setu, koji su izgubile, ali su u četvrtom delu meča ponovo zaigrale u svom stilu i zasluženo došle do pobede.

"Uvek je lepo pobediti svetskog prvaka, a ovaj trijumf je važan jer ćemo 'čistih glava' krenuti u Peking. Nema sumnje koliko možemo, već samo koliko imamo motiva. Igrali smo mnogo bolje nego protiv Poljske, ali očekujem još kvalitetnije partije u Pekingu", naglasio je Terzić posle utakmice.

Kapiten Srbije Vesna Čitakovich-Đurišić kazala je da se ekipa konačno oslobodila pritiska igranja pred velikim brojem svojih navijača:

" Devojke su se oslobodile straha koji su imale kada su prvi put igrale pred svojom publikom u tolikom broju. Lepo je što smo se od navijača oprostili pobedom, a očekujem da u Pekingu dostignemo pravu formu".

Jelena Nikolić smatra da je ekipa dobila samopouzdanje pred put na OI.

"Ova pobeda znači mnogo u svakom smislu. Prošle nedelje smo izgubili pet pripremnih utakmica od Rusije. U ponedeljak protiv Poljske nismo pokazale ni 20 odsto onoga što možemo, a trijumf nad Ruskinjama uliće nam samopouzdanje, koje će nam biti potrebno u Pekingu", zaključila je Nikolićeva.

Maja Ognjenović je ocenila da se ekipa opustila samo u trećem setu, ali da je uspela da se "vrati" posle neuspeha protiv Poljske.

"Pokazale smo prepoznatljivu igru, ali ovo je još daleko od našeg maksimuma. Malo smo se opustile u trećem setu, ali nam je drago što smo se od naše publike oprostile pobedom", izjavila je Ognjenovićeva.

Turnir u Beogradu je reprezentaciji Srbije bila poslednja provera pred Olimpijske igre u Pekingu, na kojima će igrati u grupi sa Alžirom, Brazilom, Italijom, Rusijom i Kazahstanom.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC