• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OI: Novinarima limitiran pristup internetu

Akreditovani novinari na Olimpijadi u Pekingu imaće limitiran pristup internetu, saopštili su čelnici Organizacionog komiteta Igara.

 OI: Novinarima limitiran pristup internetu Izvor: MONDO

Funkcioneri Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC) i vlasti u Kini postigli su dogovor o zabrani pristupa novinarima određenim veb sajtovima tokom predstojećih Olimpijskih igara u Pekingu, rekao je u sredu predsednik komisije za štampu u IOC Kevan Gosper.

Gosper je ranije izjavio da će pristup internetu za 21.500 novinara koji će izveštavati sa Olimpijskih igara biti "otvoren".

"Verovao sam da će strani novinari imati priliku da koriste slobodan internet za vreme trajanja Igara u Pekingu i da se neće ni pričati o cenzuri. Žao mi je što je doneta odluka o limitiranom pristupu internetu", rekao je Gosper.

Su Veide, portparol Organizacionog komiteta Olimpijade, potvrdio je da novinari neće imati pristup internet stranicama koje sadrže informacije o kretanju duhovnog pokreta Falungog, zabranjenog u Kini, kao i da će biti i nekih drugih sajtova koji neće biti dostupni novinarima bez preciziranja o kojma se radi.

Novinari koji rade u glavnom centru za novinare tokom Olimpijade izjavili su da nemaju pristup sajtovima organizacije Amnesti Internešnal (Amnesty International), Bi-bi-siju (BBC), nemačkom radiju Dojče Vele (Deutsche Welle), listovima iz Hong Konga i Tajvana.

Međunarodni olimpijski komitet je najavio da će zahtevati razjašnjenje od kineskih vlasti u vezi ovih restrikcija pristupu internetu koje su najavljene.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC