• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Rudić vodi Hrvatsku i na OI u Londonu

Ratko Rudić vodiće vaterpolo reprezentaciju Hrvatske i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

 VATERPOLO: Rudić vodi Hrvatsku i na OI u Londonu Izvor: MONDO

Neposredno uoči odlaska na Olimpijske igre u Peking, Rudić je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Hrvatskim vaterpolo savezom, prenose hrvatski mediji.

"Ovo je potvrda zajedničkog rada i projekta i nastavak onog što smo započeli pre četiri godine. Od jeseni startuje i Jadranska liga, klupsko nadmetanje koje će biti najjače na svetu. Ali, projekte imamo i posle Pekinga. Sledeće godine biće juniorsko Svtsko prvenstvo u Splitu i Šibeniku, pa za dve godine i seniorsko EP u Zagrebu. Dakle, uspeli smo u želji da uvrstimo Hrvatsku u sam vrh svetskog vaterpola, i da mi budemo svojevrsna avangarda evropskog i svetskog vaterpola", rekao je Rudić, koji je sa Hrvatskom u Melburnu osvojio titulu svetskog prvaka.

Uoči odlaska u Singapur, gde će učestvovati na predolimpijskom turniru, Rudić i članovi hrvatskog tima poručili su da je osnovni cilj medalja.

"Najoptimalnije bi bilo naravno da budemo prvi u grupi i da se direktno plasiramo u polufinale, ali moramo da budemo spremni za sve opcije. Ne smemo da potcenimo, ali ni da precenimo naše rivale", kaže Rudić.

Hrvatska će na olimpijskom turniru biti u grupi i sa Srbijom.

Rudić je prokomentarisao i članak koji je nedavno objavljen u uglednom američkom sportskom nedeljniku "Sports Illustrated" u kojemu je navedeno da će Hrvatska u finalu Olimpijskih igara biti poražena od Srbije , a da će Mađari biti treći.

"Svako ima pravo na prognoze. 'Sports Illustrated' je svakako respektabilan list i slažem se sa prognozom da ćemo igrati u finalu, ali onda ćemo videti ko će da pobedi. Svejedno nam je ko će nam doći u finale", kaže Rudić.

Prilikom jednog ranijeg susreta sa hrvatskim novinarima, Rudić je na pitanje koje su vrline, a koje mane hrvatske reprezentacije, kao iz topa odgovorio: "Mi nemamo mane!", a potom je nastavio: "Šalim se, pa i Miss sveta ima valjda neku manu, kako je mi ne bismo imali. Neću, međutim, o nedostacima, jer znam ih ja, znaju ih i igrači, ali zašto da to javno objavljujem svetu. Što se vrlina tiče, to je pre svega kolektiv. Tako smo i osvojili zlato u Melburnu".

Teo Đogaš, dugogodišnji igrač zagrebačke Mladosti i ubuduće novi igrač crnogorskog Katara, izjavio je da jedva čeka početak Igara u Pekingu i da se Hrvatska "ne boji nikoga".

Kapiten hrvatske reprezentacije Zdeslav Vrdoljak ocenio je da će se za medalje boriti pet reprezentacija. "Mi, Srbi, Mađari, Crnogorci i Španci. Crnogorci, nadam se, neće odigrati onako kvalitetno kao u Malagi", kaže Vrdoljak.

A predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić imao je zanimljivu opasku: "Kad si na Olimpijskim igrama možeš 10 dana da ne jedeš i ne spavaš. Fokusiran si samo na igru i rezultat".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC