• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTREAL: Jelena za 60, a Ana za 120 minuta

Ana Ivanović i Jelena Janković plasirale su se u četvrtfinale WTA turnira u Montrealu. Prva se malo pomučila, dok je druga bila ubedljiva.

 MONTREAL: Jelena za 60, a Ana za 120 minuta  Izvor: MONDO

Ivanovićeva, prvi nosilac u Kanadi, je sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:0) pobedila levoruku Čehinju Petru Kvitovu, inače 64. teniserku sveta.

Ana je prilično lako osvojila prvi set, iako je u jednom gemu napravila četiri duple servis greške (ukupno 9 na meču) i sama donela brejk protivnici. Ipak, set je završen sa 6:3 za Srpkinju.

U drugom, Ivanovićeva je brzo povela sa 3:1, a onda dozvolila Kvitovoj da napravi veliki kam-bek i izjednači na 1:1 u setovima. Obe brejk lopte koje je imala, Čehinja je i iskoristila...

To je malo otreznilo šampionku Rolan Garosa, koja je u odlučujućem setu ekspresno došla do 5:0, a onda, kada je imala nekoliko meč lopti, ponovo pala i dozvolila protivnici da osvoji tri gema u nizu. Na sreću, period loše igre naše teniserke se tu i završio, tako da je ona posle sat i 59 minuta igre konačno izborila plasman u treće kolo, gde će se sresti sa Austrijankom Tamirom Pašek, verovatno u četvrtak kasno uveče.

Nedugo posle Ane, svoj prvi meč na Rodžers kupu u Montrealu, odigrala je i Jelena Janković, drugi nosilac ženskog singla.

Bar na papiru, Jankovićeva je trebalo da ima teži posao od sunarodnice, jer se sastala sa Kanađankom Aleksandrom Voznijak. Ipak, publika na prepunom Unipri stadionu nije imala mnogo razloga za zadovoljstvo - 2:0 za Srpkinju, po setovima 6:0, 6:4.

Prvi set trajao je svega 20 minuta i u njemu domaća predstavnica, koja je nedavno osvojila turnir u Stendordu, nije bila konkurentna.

U drugom, Jelena je povela sa 2:0 i 4:2, pre nego što je prvi put dopustila devojci sa Kvebeka da joj oduzme servis i izjednači na 4:4. Ipak, Srpkinja je uzvratila istom merom - brejkom, i posle okruglo sat vremena igre izborila meč trećeg kola sa još jednom teniserkom iz Kvebeka, Stefani Duboa.

Taj meč trebalo bi da bude odigran u petak rano ujutru po našem vremenu.

Svetski Broj 3, Marija Šarapova, pobedila je Poljakinju Martu Domakovsku sa teških 2:1 u setovima (7:5, 5:7, 6:2), ali se posle toga povukla sa turnira zbog povrede ramena.

Organizator je, posle povlačenja Šarapove, promovisao Japanku Ai Sugijamu za učesnicu četvrtfinala.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC