• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOHA: Srpkinje prve do finala sezone!

Jelena Janković i Ana Ivanović prve su igračice, koje su obezbedile nastup na finale WTA sezone - Sony Ericsson šampionat u Dohi, u novembru.

 DOHA: Srpkinje prve do finala sezone!  Izvor: MONDO

To je turnir koji je ekvivalent onome što u muškoj konkurenciji predstavlja finale Masters serije, na kojem nastupa samo osam najboljih u tekućoj godini. Otuda je za plasman u Dohu merodavna WTA trka, a ne klasična WTA lista.

Jelena i Ana ubedljivo vode na u WTA trci, od početka 2008. godine. Jankovićeva je sakupila 2.770 bodova, a Ivanovićeva 2.761, tako da - čak i kada ne bi odigrale nijedan meč do 4. novembra, imale bi dovoljno bodova da budu među osam najboljih u WTA trci.

"Plasman na Sony Ericsson šampionat je uvek važan cilj, koji postavim na početku godine. Prirodno, ponosna sam što sam ostvarila to pravo ovako rano, već krajem jula. Jedva čekam da počne turnir u Dohi i nadam se da ću igrati dobro tamo", rekla je Jelena Janković, druga teniserka na WTA listi, koja će u Montrealu prevazići granicu od osvojenih 5.000.000 dolara od nagrada na turnirima.

Druga u trci, a prva na listi, Ana Ivanović, takođe je ponosna zbog ranog plasmana na finale sezone.

"Ova sezona, za sada je bila puna divnih stvari. Ostvarila sam svoja dva sna - da osvojim Gren Slem turnir i postanem prva igračica na WTA listi. Kada bih osvojila i Dohu, to bi bila savršena godina, koju nikada ne bih zaboravila", rekla je Ana, koja je u junu postala tek 17. igračica na prvom mestu WTA liste.

"Jelena i Ana su neverovatne atlete i šampiona. Kako na terenu, tako i van njega", pohvalio je Srpkinje Lari Skot, generalni menadžer WTA organizacije.

Na turniru u Dohi, osam učesnica biće razvrtane u dve grupe po četiri igračice, gde će se sastati svaka sa svakom, a o poretku će odlučivati bodovi. Prve dve iz svake grupe igraće u polufinalu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC