• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OI: Katarina Tanu ljuta na MOK

Sve se to još događa. Dosta je bilo. Nikada nisam bila pozitivna", rekla je Tanu, koja je odradila dve godine suspenzije posle OI u Atini 2004.

 OI: Katarina Tanu ljuta na MOK  Izvor: MONDO

Grčka sprinterka Katarina Tanu (33) kažnjena 2004. godine zbog dopinga, odlučila je da se takmiči na Olimpijskim igrama u Pekingu, a u petak je izjavila da Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odugovlači sa odobrenjem i da to smatra nekorektnim.

Grčka atletičarka je bila kažnjena dve godine, pošto je neposredno uoči nastupa na Igrama 2004. godine u Atini izbegla doping kontrolu. Ona je sada u grčkom timu, jer je ispunila normu na 100 metara.

"Nikada zvanično nisam bila optužena i zato molim da mi se dozvoli da učestvujem na Olimpijskim igrama, iako sam se kvalifikovala prema pravilima", rekla je Tanu na prvoj konferenciji za novinare od 2004. godine.

Prema njenim rečima, bila je "ocrnjena" i karijera joj je propala.

"Sve se to još događa. Dosta je bilo. Nikada nisam bila pozitivna", rekla je Tanu, koja je pokazala svoju akreditaciju koju je dobila od Grčkog olimpijskog komiteta.

Uoči OI 2004. Tanu i grčki sprinter Kostas Kenteris izbegli su doping-kontrolu tvrdeći da su imali saobraćajnu nesreću čije postojanje nije dokazano, a zatim su se skrivali u jednoj privatnoj bolnici.

Tanu je osvojila srebrnu medalju na 100 m na OI u Sidneju 2000. godine. Zlatnu medalju osvojila je američka sprinterka Merion Džons, koja je kasnije priznala da je koristila nedozvoljena sredstva. Medalja joj je oduzeta, ali MOK još nije odlučio da li će je dodeliti grčkoj atletičarki.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC