• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispraćeni odbojkaši, odbojkašice i vaterpolisti

Odbojkašice, odbojkaši i vaterpolisti otputovali su na Daleki istok, gde će obaviti završne pripreme uoči Olimpijskih igara.

 Ispraćeni odbojkaši, odbojkašice i vaterpolisti Izvor: MONDO

Muška i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ispraćeni su u Kinu, gde će se pripremati do početka Olimpijskih igara. Put Dalekog istoka su u petak krenuli i vaterpolisti, koji će Peking "nišaniti" iz Seula.

Selektori odbojkaša i odbojkašica, Igor Kolaković i Zoran Terzić, uoči polaska poručili su da se nadaju medaljama, ali ne i da obećavaju da će se sa odličjima vratiti iz Pekinga.

"Ako pružimo igru kao u završnici Svetske lige u Riju, mislim da imamo šansu da napravimo dobar rezultat", rekao je Kolaković na konferenciji za novinare na aerodromu "Nikola Tesla".

Kapiten Nikola Grbić ocenio je da tim ima kvalitet za plasman u polufinale.

"Veliki uspeh za nas bi bio da u Pekingu ponovimo rezultat iz Rio de Žaneira, odnosno osvojimo drugo mesto. Potreban nam je kontinuitet dobrih igara. Iako je teško prognozirati rezultat u Pekingu, verujem da ovaj tim može da se plasira medju četiri najbolje ekipe", rekao je Grbić.

Zoran Terzić rekao je da bi bilo neozbiljno obećavati osvajanje zlatne medalje.

"Olimpijada je skup najboljih ekipa na svetu i biće izuzetno teško doći do bilo koje medalje. Naš prvi cilj u Pekingu biće plasman u četvrtfinale, a posle toga sve je moguće", rekao je Terzić.

Jelena Nikolić priznala je da nije pobornik olimpijskog gesla "važno je učestvovati".

"Pošto smo se već kvalifikovali za Igre sada želimo da napravimo neki rezultat. Za početak mislim da je realan cilj igranje u četvrtfinalu", rekla je Nikolićeva.

Baza završnih priprema srpskih odbojkaša pred učešće na Olimpijskim igrama biće Tjencin. Odbojkaši takmičenje na Olimpijskim igrama počinju utakmicom sa Rusijom 10. avgusta, dok će odbojkašice prvi meč u Pekingu odigrati dan ranije sa Kazahstanom.

Put Dalekog istoka krenuli su i "srpski delfini", koji će poslednji deo priprema za Olimpijske igre obaviti u Seulu.

"Osam ili devet selekcija imaće ambicije da osvoje medalju na Igrama u Pekingu, što je podatak koji sam po sebi govori kakva će biti konkurencija", izjavio je uoči puta selektor Dejan Udovičić i podsetio da su iza naših najboljih vaterpolista ovog leta već dva velika takmičenja, finalni turnir Svetske lige u Djenovi i šampionat Evrope u Malagi.

Udovičić je dodao da su mnoge reprezentacije ucestvovale na tim takmičenjima sa kombinovanim sastavima, tempirajući formu za Olimpijske igre.

"Mi smo, medjutim, još na početku priprema, 14. maja, najavili da ćemo na svakom takmičenju nastupiti sa najjačim mogućim timom i maksimalnim ambicijama", naglasio je selektor srpske reprezentacije.

Golman srpskog državnog tima Denis Šefik istakao je da njemu i saigračima put do odličja nikada neće biti teži nego na Igrama u Pekingu.

"Ipak, u potpunosti bi bili zadovoljni jedino osvajanjem zlatne medalje", poručio je Šefik.

Aleksandar Šapić je napomenuo da naši reprezentaivci "uvek pruže najviše što mogu" i dodao da je takav pristup u DJenovi bio dovoljan za zlato, a u Malagi za srebro.

"Videćemo šta su naše mogućnosti u Pekingu", zaključio je Šapić.

Reprezentacija Srbije će na mini pripremama u Seulu trenirati zajedno sa selekcijama Grčke i Kanade. Srbije počinje takmičenje na Olimpijskim igrama 10. avgusta utakmicom sa Nemačkom, a u grupi su još Italija, Hrvatska, SAD i Kina.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC