• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Zvezda korak bliža tituli!

Boris Vapenski 10 sekundi prije kraja drugog produžetka dao gol za pobjedu crveno-bijelih u prvom meču finala plej-ofa prvenstva Srbije - 10:9.

 VATERPOLO: Zvezda korak bliža tituli!  Izvor: MONDO

"Gorilo" je i u bazenu i na tribinama Tašmajdana, kao najava bespoštedne borbe koja će se voditi i u narednih nekoliko utakmica - najmanje još dvije, a najviše četiri.

Ni Crvena zvezda ni Radnički nisu uspjeli da ostvare prednost nakon 32 minuta igre - 9:9 (2:1, 1:2, 3:2, 3:4).

Pobjednik se nakon toga tražio u produžecima dva puta po tri minuta, ali u ekstra vremenu se uglavnom igralo "na sredini terena", uz tek poneki opasan šut i dobru odbranu, kao što je bila refleksna intervencija Denisa Šefika početkom drugog produžetka, kada je iz blizine tukao Damir Burić.

Šefik je još jednom odbranom 40 sekundi prije kraja omogućio Zvezdi posljednji napad za pobjedu. Trener Dejan Savić pozvao je tajm-aut, a mladi vaterpolista Radničkog Dušan Marković zaradio je isključenje.

Neizvjesnost je dostigla vrhunac, lopta je išla od igrača do igrača crveno-bijelih kao vruć krompir, da bi se Boris Vapenski konačno odvažio na udarac, malo iskosa sa desne strane i matirao reprezentativca Crne Gore Zdravka Radića - 10:9!

Kragujevčanima je za očajnički pokušaj da izjednače ostalo 10 sekundi, u međuvremenu su zbog koškanja, pa i udaranja, isključeni Vanja Udovičić i Marko Avramović. Hrvat Damir Burić poveo je loptu sa centra, pušten je da šutira iz daljine i nije bio precizan...

Burić je u finišu regularnog toka imao šansu da Radničkom donese pobjedu i "brejk" na početku finalne serije, ali je njegov udarac odbranio Šefik. Potom je i Boris Zloković imao šut za trijumf, opredijelio se za lob i pogodio - stativu!

Domaćin je na bazenu Tašmajdan tri puta vodio sa golom razlike, a Kragujevčani stizali do izjednačenja, tako da je na poluvremenu bilo "mršavih" 3:3.

U nastavku je Radnički preokrenuo na 3:5, ali se na kraju treće četvrtine ipak našao u deficitu, poslije Zvezdine serije od 3:0 - 6:5.

Gosti su u posljednjoj dionici ponovo preokrenuli, na 8:9, ali izjednačio je Rađen 1:48 minuta prije kraja.

Zanimljivo je da su taj pogodak, kao i gol Vapenskog za 4:5, ustvari bili autogolovi, postignuti uz dosta sreće. Lopta se od okvira gola odbijala Udovičiću u glavu i Radiću u leđa, a odatle nazad, iza gol-linije.

Golove za Zvezdu dali su Duško Pijetlović, Strahinja Rašović, Andrija Prlainović i Boris Vapenski po dva, a Viktor Rašović i Nikola Rađen po jedan.

Na drugoj strani je dva puta pogodio samo Filip Filipović, a po jednom su se u strijelce upisali Boris Zloković, Vanja Udovičić, Slavko Gak, Vojislav Čupić, Đorđe Filipović, Dušan Marković i Damir Burić.

Finale se igra do tri pobjede, sljedeća utakmica je 4. maja u Kragujevcu, a treća u Beogradu 8. maja.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC