• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSS: Nećemo se obraćati kosovskom savezu

RSS poručio u pismu EHF-u da nema razloga da se obraća kosovskom savezu povodom organizacije završnog turnira nacionalnog kupa u Zubinom potoku.

  RSS: Nećemo se obraćati kosovskom savezu  Izvor: MONDO

Rukometni savez Srbije najavio da će finalni turnir Kupa Srbije organizovati u Zubinom potoku, ali im je Evropska rukometna federacija (EHF) saopštila da to mogu da urade samo ako na to pristane Rukometna federacija Kosova.

"RSS od Rukometne federacije Kosova nije dobio nikakav dopis po pitanju organizacije finala Kupa Srbije. Smatramo, da s obzirom da se oni nama nisu obratili, nema razloga da se mi njima obraćamo. RSS ne želi da bude dio problema, već dio rješenja. Kao i uvijek uradićemo sve da se u skladu sa sportskim principima i regulativama i RSS i EHF, a u saradnji sa vama, ovaj nazovi problem riješi na zadovoljstvo svih", navodi se u pismu Rukometnog saveza Srbije upućenom EHF.

RSS je podsjetio da Kosovo nije član Ujedinjenih nacija, ni Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), kao i da u EHF ima status pridruženog člana.

"Želja naše takmičarske komisije, koja je i donijela odluku o mjestu odigravanja finala Kupa Srbije, svakako nije bila želja za provokacijom, niti za izazivanjem bilo koje vrste problema sa Rukometnom federacijom Kosova", ističe se u pismu.

RSS je podsjetio i da su izgrađene dve sportske dvorane, a to je finansirala vlada Srbije.

Finalni turnir Kupa Srbije održava se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Partizan - Crvenka i Vojvodina - Zaječar.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC