• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balić: Gotovo je sa reprezentacijom

Jedna od najboljih rukometaša na svijetu, Ivano Balić poručio da definitivno neće više nastupati za reprezentaciju Hrvatske.

 Balić: Gotovo je sa reprezentacijom Izvor: MONDO

Odlukom hrvatskog selektora Slavka Goluže, Balić prošle godine nije pozvan u reprezentaciju za Olimpijske igre u Londonu i od tada nije nastupao za „kauboje“, a najbolji rukometaš svijeta iz 2003. i 2006. godine prelomio je i odlučio da više ne nosi dres reprezentacije.

"Priča s reprezentacijom je gotova. Tako se dogodilo, orjentisali su se na mlade, rekli su da više ne trebam i eto. Hvala. Duvnjak treba biti nosilac, kao što i jeste, treba se pronaći ko će to još igrati uz njega. I da Goluža ode ne bi se vratio u reprezentaciju, završio sam s tim", rekao je Balić za zagrebačke “Sportske novosti”.

"Jako mi je žao, ali dugo sam razmišljao o tome. Previše. Smetalo me dosta dana, na kraju sam se pomirio i, evo, to je to. Dao sam za Hrvatsku koliko god sam mogao i što se tiče reprezentacije mogu uvijek sebe pogledati u ogledalo i reći da sam dao sve od sebe svaki put kad sam bio u njoj. London je trebao biti idealan kraj, ali nije bilo suđeno", dodao je on.

Na pitanje da li bi nakon svega nešto promijenio, Balić kaže da je trebalo mnogo stvari drugačije uraditi, ali da nema smisla trošiti riječi na to.

“Tako je kako je. Završilo je. I treba nastojati u budućnosti naći neku hrvatsku igru, onu koju je moja generacija imala. Da nas to krasi i da nam se svi dive kako igramo, ali i da postignemo rezultat. Goluža? On je selektor i on odgovara za rezultat. Odlučio je da me neće pozvati i to je u redu. Nema što. Konačno, donio je broncu. Da je bio Ivano, možda bi bilo zlato, ali možda bismo ispali i u grupi. Ko zna. Vratili smo se medaljom, to je uvijek važno", rekao je Balić.

On smatra da je Hrvatska mogla mnogo više, iako je uspjela da postane svjetski i olimpijski pobjednik.

"Tvrdoglav sam i uvijek ću misliti da smo trebali osvojiti pet-šest zlata za redom kao Francuzi. Mislim da smo to bili u stanju. Ni ja ne bježim od krivice. Bili smo najtalentovaniji, najbolje smo razumjeli rukomet, igrali najljepše, ali ostali smo samo na dva zlata", rekao je na kraju Ivano Balić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC