• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Spremni za Svjetsku ligu

Selektor odbojkaša Srbije rekao je da nacionalni tim ima dovoljno vremena da se pripremi za početak takmičenja u Svjetskoj ligi.

  Kolaković: Spremni za Svjetsku ligu  Izvor: MONDO

Odbojkaši Srbije igraće ove sezone u grupi B Svjetske lige sa Rusijom, Italijom, Kubom, Njemačkom i Iranom, a prvog vikenda gostuju u Havani, 8. i 9. juna.

"U početku ćemo raditi tehnički dio, što je osnova za rad i ona se uglavno pri kraju sezone zapostavlja. Obaveze u Svjetskoj ligi počinju prve nedelje juna, do tada ćemo igrati trening mečeve protiv Bugarske i Poljske i nadam se da ćemo se za tih mjesec dana dobro pripremiti za prvi meč na Kubi", rekao je Igor Kolaković na okupljanju reprezentacije.

U hotelu M okupilo se 10 reprezentativaca koji su završili sa klupskim obavezama - Rašić, Atanasijević, Mitić, Petković, Vujić, Stoilović, Mijailović, Ivović, Petrić, Lisinac, dok će se ostalih 12 priključiti naknadno.

Korektor Aleksandar Atanasijević istakao je da podmlađen sastav Srbije očekuje dosta rada tokom priprema.

"Ovo je nova i mlada ekipa. Grupa je vrlo teška, ne možemo ništa da obećavamo, ali ćemo se zato boriti. Pokušaćemo da budemo konkurenti sa svim ekipama", poručio je Atanasijević.

Tehničar Mihajlo Mitić očekuje da, uprkos teškoj grupi, Srbija može da izbori plasman za završni turnir u Mar del Plati.

"Očekujem da se što bolje pripremimo, jedna smo od slabijih ekipa u grupi, što je dobro, jer mogu da nas potcijene, to je naša šansa. Moraćemo da podižemo formu iz dana u dan i nadam se da ćemo uspjeti da izborimo plasman na finalni turnir", rekao je Mitić.

Srpski odbojkaši tokom drugog vikenda gostuju u Rusiji (14. i 15. jun), a potom u Iranu (21. i 23. juna). U okviru četvrtog vikenda Srbija dočekuje Njemačku (29. i 30. juna u Nišu), a zatim Italiju (6. i 7. jula u Novom Sadu).

Na završnom turniru Svjetske lige, od 17. do 21. jula u Mar del Plati, osim domaćina Argentine, igraće po dve najbolje reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobjednik grupe C.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC