• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIHNEN: Radek, veliki test za Viktora

Viktor Troicki prošle nedjelje u Bukureštu prvi put ove sezone vezao je dvije pobjede na jednom turniru (!?).

 MIHNEN: Radek, veliki test za Viktora  Izvor: MONDO

Nakon što je prvi put u 2013. prošao drugo kolo, Troicki se iz Rumunije preselio na šljaku u Njemačkoj, tačnije Minhenu, gdje je u utorak u prvom kolu lako pobijedio kvalifikanta, 128. tenisera svijeta Matijasa Bakingera. Nijemac je izdržao 61 minut na terenu protiv Srbina i bio poražen 6:3, 6:2.

U drugom kolu, Troicki će se jubilarni deseti put sastati sa češkim veteranom Radekom Štepanekom, koji je takođe u utorak izbacio (7) Mihaila Južnjija poslije velike borbe - 6:4, 5:7, 6:4. Štepanek, trenutno 48. na planeti, vodi protiv dvije pozicije bolje plasiranog Troickog rezultatom 5:4 u međusobnim duelima.

Ove sezone, 34-godišnji Štepanek izbacio je sedam godina mlađeg rivala u prvom kolu Australijan Opena, nakon što je Troicki poveo 2:0 u setovima - 5:7, 4:6, 6:3, 6:3, 7:5. Troicki je dobio četiri od posljednjih šest mečeva sa Štepanekom i novi trijumf potvrdio bi da je pronašao izlaz iz serije crnih rezultata.

Prije Bukurešta, Troicki je nastupio na devet turnira i samo četiri puta uspio je da prođe prvo kolo (!?). Sa skorom 4-9 na ATP turu i 1-1 u Dejvis kupu, praktično je dočekao sredinu aprila.

U Dohi, Monpeljeu, Dalasu i Majamiju stigao je do drugog kola, dok je u Melburnu, Roterdamu, Dubaiju, Indijan Velsu i Monte Karlu ispadao već na startu.

Protiv Bakingera, Troicki nijednom nije dozvolio brejk rivalu, a po dva puta uzimao mu je servis u svakom od dva seta - na početku i kraju. U prvom pravio je brejk u trećem i devetom gemu za 6:3, a u drugom setu u drugom i osmom gemu za 6:2.

Nagradni fond turnira u Minhenu, gdje titulu brani Filip Kolšrajber, iznosi 410.200 evra, od čega pobjedniku muškog singla pripada 74.000 i 250 ATP bodova.

Od srpskih tenisera učestvuje i Janko Tipsarević, koji je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu, a njegov protivnik u drugom kolu biće Slovenac Grega Žemlja, koji je pobijedio Australijanca Džona Milmana - 6:2, 6:2.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/ Morne de Klerk)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC