• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (LŠ): Zvezda na Fajnal foru!

Iako je poražena u Beogradu od Segeda 10:11, Zvezda je zahvaljujući pobjedi u gostima 7:5 uspjela da se nađe među četiri najbolje ekipe u Evropi!

 VATERPOLO (LŠ): Zvezda na Fajnal foru!  Izvor: MONDO

Poslije mnogo uzbuđenja u bazenu SC Tašmajdan, Crvena zvezda je uspjela da sačuva dva gola prednosti iz prve utakmice i plasira se na Fajnal for Lige šampiona, koji će se igrati 31. maja i 1. juna u Beogradu!

Seged je u Beogradu pobijedio 11:10 (3:1, 2:5, 2:2, 4:2), ali mu to nije bilo dovoljno.

Poslije Egera, Crvena zvezda je eliminisala i drugog mađarskog predstavnika u Ligi šampiona ove sezone i izborila istorijski plasman na Fajnal for. Prvi put u svojoj istoriji crveno-bijeli su se našli među četiri najbolja vaterpolo tima Evrope.

Ekipa Dejana Savića sada čeka srijedu i rasplet u ostalim četvrtfinalnim duelima, a poznato je da će rival srpskom timu biti Barseloneta ili Vuljagmeni. Po rezultatima iz prvih mečeva, čini se da će drugi par Fajnal fora u Beogradu činiti Partizan i Jug. Crno-bijeli su u Beogradu savladali Spartak iz Volgograda 11:6, dok je Jug u Istanbulu bio ubjedljiv protiv Galatasaraja - 12:5.

Među najzaslužnijima za prolaz Zvezde ove srijede bili su kapiten Andrija Prlainović, strijelac četiri gola i mladi Strahinja Rašović, koji je poslije riskantnog dodavanja Prlainovića i kontre iz koje su gosti poveli 10:9, uspio da izjednači na 10:10 samo 2:18 minuta prije kraja utakmice.

Uslijedila je potom odlična odbrana Zvezde, koja je bila signal za veliko slavlje na tribinama.

Ipak, umalo se pjesma nije pretvorila u muk, kada je Seged poveo 11:10 golom Molnara, a onda u posljednjem napadu umalo imao i priliku za produžetak.

Crveno-bijeli su nervozno ušli u meč i u prvoj četvrtini od osam pokušaja samo jednom su uspjeli da postignu gol. Doduše, nedostajalo im je i sreće pošto je Vapenski prvo pogodio stativu, a potom i prečku.

Gosti su to iskoristili da povedu 3:1, a prvi se u strijelce upisao Aljoša Kunac već u 30 sekundi utakmice.

Ubrzo je Strahinja Rašović izjednačio na 1:1, u trenutku kada je Seged bio sa igračem manje, ali su onda uslijedili problemi za Crvenu zvezdu.

Poslije drugog gola gostiju isključen je do kraja utakmice, ali sa pravom zamjene, Dejan Rađen koji je potopio Jozefa Kejsa nakon njegovog pogotka.

Do kraja prve dionice u tom trenutku je bilo još četiri minuta, što je bilo dovoljno vremena igračima Mađarskog tima da povećaju prednost na 3:1. Gol skoro iz "mrtvog ugla" postigao je Čaba Kiš.

U drugoj četvrtini crveno-bijeli su zaigrali mnogo bolje i uspjeli da preokrenu poslije vođstva Segeda 5:3.

Serijom 3:0 domaći su došli do 6:5 i prve prednosti u meču. Najzaslužniji za to bili su golman Denis Šefik i iskusni Andrija Prlainović i Duško Pjetlović. Posebno se istakao pogodak kapitena Prlainovića iz velike udaljenosti, u posljednjoj sekundi napada kojim je Zvezda izjednačila na 5:5.

Sjajnom odbranom u trećoj četvrtini Beograđani su dugo čuvali prednost od dva gola, poslije pogotka Andrije Prlainovića za 7:5 u uvodnim minutima dionice, ali je na dva i po minuta prije kraja precizan bio i Bela Torok, a potom je Balaš Somođ poravnao na 7:7.

Samo četiri sekunde prije kraja četvrtine domaći su brzo iskoristili igrača više i preko Borisa Vapenskog vratili prednost - 8:7.

U posljednjoj dionici ponovo se uvukla nervoza među domaće vaterpoliste, ali gosti to nisu uspjeli da iskoriste.

Najefikasniji igrač Zvezde bio je kapiten Prlainović sa četiri gola, dok su po dva postigli Strahinja Rašović i Duško Pijetlović.

Goste je predvodio Kunac sa tri pogotka.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Crvena zvezda - Seged 10:11, prvi meč 7:5

Srijeda

Barseloneta - Vuljagmeni 8:3
Spartak Volgograd - Partizan 6:11
Jug - Galatasaraj 12:5

POLUFINALE (31. maj, Beograd):

Barseloneta/Vuljagmeni - Crvena zvezda
Spartak/Partizan - Jug/Galatasaraj

FINALE: 1. jun, Beograd

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC