• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MINHEN: Viktor davao fore Štepaneku...

...pa ga stizao i prestizao! Nesvakidašnjim preokretima u oba seta, Troicki se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Minhenu.

 MINHEN: Viktor davao fore Štepaneku... Izvor: MONDO

Od danas: Viktor Troicki - Radek Štepanek 5:5!

Na nesvakidašnji način naš teniser dobio je deseti duel sa iskusnim Čehom i donekle mu se revanširao za ovogodišnji poraz u prvom kolu Australijan Opena, kada je Viktor vodio 2:0, a Radek pobijedio 3:2.

U drugom kolu ATP turnira u Minhenu, serije 250, Troicki je pobijedio Štepaneka rezultatom 6:4, 6:4 poslije sat i 21 minuta igre.

U oba seta Troicki je "davao fore" rivalu i onda ga stizao i prestizao, pa će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz meča (7) Filip Kolšrajber - Evgenij Koroljev. Kolšrajber je, inače, dvostruki i aktuelni pobjednik ovog turnira, čiji je nagradni fond 467.800 evra.

U prvom setu, Štepanek je prvi napravio brejk i poveo 3:0, poslije čega je Troicki (46. ATP) vezao pet gemova u nizu i stigao nadomak osvajanja prvog seta (5:3). Čeh, dve pozicije lošije plasiran od Srbina, tada je osvajanjem svog servis gema na kratko zaustavio seriju Troickog, ali je već u narednom gemu srpski teniser osvojio četiri poena u nizu i poveo 1:0 u setovima.

Slična situacija viđena je u drugom setu, kada je Štepanek poveo rezultatom 4:1, a Troicki potom bio još ubjedljiviji i do 6:4 i pete pobjede nad starim rivalom stigao ostavivši mu šest poena u pet gemova!

Zanimljivo, Troickom je plasman u četvrtfinale Minhena tek drugi put da je ove sezone vezao dvije pobjede na jednom turniru. Prošle nedjelje on se u Bukureštu takođe plasirao u četvrtfinale, pobjedama u prvom i drugom kolu, a prije toga, od januara do sredine aprila zabilježio je samo četiri pobjeda na ATP turu na devet turnira.

Troicki je sa Čehom Lukašom Dluhijem izborio plasman u četvrtfinale turnira u konkurenciji dublova, a protivnici u borbi za polufinale biće im Kipranin Markos Bagdatis i Amerikanac Erik Butorac.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC