• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mercedes vozačima: Teško ćete pobijediti

Mercedes saopštio svojim vozačima da se ne nadaju pobjedi na Velikoj nagradi Španije, jer im bolidi još nisu potpuno spremni i konkurentni.

 Mercedes vozačima: Teško ćete pobijediti Izvor: MONDO

Luis Hamilton je prije nedelju dana rekao da je još rano da "baci peškir" u ring i da se ne predaje u trci za šampionskom titulom u Formuli 1. Iako već zaostaje 27 bodova za vodećim Sebastijanom Fetelom, Hamilton smatra da i Red Bul ima problema sa bolidom, što se pokazalo u nekim kvalifikacionim trkama.

Međutim, pred petu trku u sezoni, za Veliku nagradu Španije (12. maja), britanski vozač, koji se od ove sezone takmiči za Mercedes, dobio je upozorenje iz sopstvenih redova. Kao i njegov klupski kolega Niko Rozberg.

"Ne znamo kako će novi motor, odnosno ono što smo probali da unaprijedimo, funkcionisati u Barseloni. Idemo u dobrom smjeru, ali ništa nećemo znati do trke", izjavio je prvi čovjek Mercedesa, legendarni Niki Lauda.

Mercedesovi vozači su se u prethodnim trkama pokazali odlično. Imali su dve pol-pozicije, a dva puta su bili na pobjedničkom podijumu (Hamilton treći u Maleziji i u Kini).

I šef Mercedesovog tima Ros Braun je oprezan uprkos tome što su u posljednje dve trke i Hamilton i Rozberg osvajali pol-pozicije.

"Potreban nam je bolid koji će biti najbrži u bar 50 krugova, a to je veliki izazov. Lijepo je što smo imali dve pol-pozicije, ali računa se samo trka, a ne vjerujem da smo trenutno spremni za pobjedu. Imamo dva odlična vozača koji su uradili sve što je do njih, ali mislim da nam bolid još nije najsnažniji", rekao je Braun.

Hamilton je trenutno treći u generalnom poretku vozača sa 50 bodova, 27 manje od vodećeg Fetela. Rozberg je na devetom mjestu sa 14 bodova.

(MONDO - AP Photo/Hassan Ammar)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC