• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Janko na Monaka, Ana čeka Jelenu

Novak Đoković na startu turnira u Madridu igraće sa Dimitrovim ili Martijem, dok će se Viktor Troicki prvo sastati sa Granoljersom.

 MADRID: Janko na Monaka, Ana čeka Jelenu Izvor: MONDO

Žrijeb turnira u Madridu nije baš bio naklonjen srpskim teniserima.

Janko Tipsarević, koji je postavljen za devetog nosioca, u prvom kolu igraće protiv Argentinca Huana Monaka, a pobjednik tog duela sastaće se sa boljim iz meča između Južnoafrikanca Kevina Andersona i kvalifikanta.

Viktor Troicki će na startu odmjeriti snage sa Špancem Marselom Granoljersom, a ukoliko trijumfuje naredni protivnik biće mu pobjednik duela Kei Nišikori (Japan) - Jirgen Melcer (Austrija).

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković kao prvi nosilac odmaraće na startu, a u drugom kolu turnira Masters serije u Madridu igraće sa pobjednikom meča između Bugarina Grigora Dimitrova i Španca Havijera Martija, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Novaku će to biti četvrti nastup na turnirima Masters serije ove sezone, i prvi nakon trijumfa u Monte Karlu, prije dvije nedjelje.

Ðokovićev potencijalni rival u trećem kolu mogao bi da bude Švajcarac Stanislas Vavrinka, u četvrtfinalu Francuz Žo-Vilfrid Conga ili Kanađanin Miloš Raonić, a u polufinalu Britanac Endi Marej, Čeh Tomaš Berdih ili čak Janko Tipsarević, od koga je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu.

U finalu Novaka, koji je turnir u Madridu osvojio 2011. godine, mogli bi da čekaju Švajcarac Rodžer Federer ili Španci Rafael Nadal i David Ferer.

Na ženskom turniru u glavnom gradu Španije najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković u prvom kolu igraju protiv kvalifikantkinja i, ukoliko pobijede na startu, u drugoj rundi će već međusobno odmjeriti snage.

Bojana Jovanovski na startu će za protivnicu imati Njemicu Juliju Gerges.

Turnir u Madridu igraće se na standardnoj crvenoj šljaci, nakon što je prošle sezone bila postavljena plava. Mnogi igrači imali su primjedbe na tu vrstu podloge, uključujući i Novaka Đokovića, pa je ATP donio odluku da se "plavi eksperiment" ukine.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Mike Hewitt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC