• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Izjednačenje!

Vaterpolisti Radničkog golom Slavka Gaka tri sekunde prije kraja pobijedili su Crvenu zvezdu i izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji plej-ofa.

  VATERPOLO: Izjednačenje!  Izvor: MONDO

Nova drama, ovog puta pobjeda Radničkog!

Poslije produžetaka i burne pobjede Crvene zvezde u Beogradu, na otvaranju finalne serije plej-ofa u vaterpolu, drama je viđena i u Kragujevcu: golom Slavka Gaka tri sekunde prije kraja, Radnički je pobedio Beograđane 9:8 (2:2, 4:3, 0:1, 3:2) i poravnao rezultat u seriji.

Treći meč zakazan je za srijedu na Tašmajdanu, igra se do tri pobjede.

Crvena zvezda imala je veliku priliku da napravi brejk već u prvom gostovanju u Šumadiji. Ne samo da trener Radničkog Dejan Udovičić nije mogao da računa na dvojicu ključnih igrača, suspendovane Vanju Udovičića i Damira Burića, već je tim Dejana Savića zahvaljujući hrabrom mladiću Strahinji Rašoviću stigao do vođstva od 8:7 na tri i po minuta prije kraja.

Bio je to četvrti pogodak starijeg od braće Rašović u timu Zvezde.

Međutim, gosti su vezali četiri greške i loše realizacije u napadu do kraja utakmice, dok je otpor koji je na drugoj strani držao nevkerovatni Denis Šefik u jednom trenutku morao da popusti.

Šefik je zaustavio Gaku i Đorđu Filipoviću dva zicera u trenucima kada je Radnički imao igrača manje, ali je lopta posloke drugog šuta, Filipovićevog, otišla u korner, odakle je domaći tim za pet sekundi izveo novu akciju, centar Boris Zloković izvukao sa na poziciju beka i skoro probušio mrežu iza Šefikovih leđa za novo izjednačenje - 8:8.

Poslkednji minut već je počeo da teče, kada su greške napravili Nikola Rađen na jednoj, odnosno Filip Filipović na drugoj strani (40 sekundi proke kraja, sa igračem više, izgubljena lopta), pa je Savić zatražio tajm-aut i na 28 sekundi proke kraja pozvao miran napad, "širok" sa ciljem da lopta stigne do centra Duška Pijetlovića.

Crveno-bokeli su to katastrofalno izveli, golman Radničkog Zdravko Radić isplivao je i "predviljiv" pas lako preskekao u nastavku akcije za 20-ak sekundi Radnički je uspoo da zaradi igrača više, lopta je ponovo išla na Gaka, koji je loše počeo utakmicu, ali je sa dva gola u presudnim trenucima bio "meč viner".

Tri sekunde proke kraja, Gak je pogodio uz stativu, Šefik nije imao šanse i sada je 1:1.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC