• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Ana prošla, Jelena nije

U drugom kolu WTA turnira u Madridu nećemo gledati srpski duel. Ivanović uspjela da pobijedi Amerikanku Matek Sends, Janković poražena.

 MADRID: Ana prošla, Jelena nije Izvor: MONDO

Nije trebalo mnogo da učine Ana Ivanović i Jelena Janković da bi se sastale u drugom kolu WTA turnira u Madridu...

Nažalost, srpski duel u konkurenciji ženskih singlova ovog proljeća nećemo gledati u prestonici Španije. Ivanovićeva je odradila posao, ali Jankovićeva nije.

Ana je bila bolja od 72. igračice na WTA listi Betani Matek Sends 2:1 (/12/6:7, 6:3, 6:2), dok je Džej Džej poražena od Šanel Čipers, 61. teniserke svijeta - 7:6, 3:6, 3:6.

Ivanovićeva je do pobjede stigla poslije dva sata i 32 minuta, dok je kvalifikantkinji iz Juže Afrike bilo potrebno dva minuta manje da po prvi put u trećem međusobnom meču pobijedi Jankovićevu.


Matek Sends je poslije neizvjesne borbe dobila prvi set. U tajbrejku je morala da osvoji čak 12 poena da bi povela u meču sa najbolje rangiranom Srpkinjom.
Ipak, to nije poremetilo našu teniserku. Ana je naredna dva seta odigrala vrlo dobro i preokretom stigla do drugog kola - 6:3, 6:2.

Ivanovićeva je uspjela da se revanšira Amerikanki za poraz na ovom istom turniru od prije dvije godine. Zanimljivo, Srpkinja je u tom meču odigrala maestralno prvi set i dobila ga bez izgubljenog gema, ali je Betani preokrenula rezultat dobivši naredna dva seta sa po 6:4.

Bio je to prvi i do ovog turnira u Madridu njihov jedini duel.

Najbolje teniserke Srbije imale su priliku da u Madridu po 12. put odmjere snage.

Ana ubjedljivo vodi u pobjedama protiv Jelene. Mlađa od dvije Beograđanke je pobijedila osam puta, dok je Jankovićeva tri puta nadigrala koleginicu iz Fed kup reprezentacije.

Posljednja dva duela pripala su Ivanovićevoj, koja je ove godine bila bolja na Australijan openu - 7:5, 6:3, dok je prije dvije godine slavila na Indijan Velsu 6:4, 6:2. Jelena je posljednji put pobijedila Anu upravo u Madridu 2010, tada je rezultat bio 2:1 (4:6, 6:4, 6:1).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC