• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Janku baš ne ide

Srpski teniser, koji je bio postavljen za devetog nosioca, pretrpio poraz već u prvom kolu turnira Masters serije u glavnom gradu Španije.

 MADRID: Janku baš ne ide  Izvor: MONDO

Janko Tipsarević prošle godine je u Madridu igrao polufinale, gdje ga je zaustavio Rodžer Federer, koji je kasnije i osvojio titulu, a prije toga eliminisao je Novaka Đokovića.

Godinu dana kasnije na turniru Masters serije u glavnom gradu Španije poražen je već u prvom kolu.

Srpskog tenisera je nadigrao Huan Monako iz Argentine rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:3 poslije 100 minuta igre.

Tipsarević je evidentno u padu forme. Od Australijan Opena nije vezao više od dvije pobjede na turniru, a ove sezone ovo mu je definitivno najgori rezultat na turnirima Masters serije.

U Indijan Velsu izgubio je odmah u drugom kolu, u Majamiju je dogurao do osmine finala, dok je u Monte Karlu pretrpio poraz od Grigora Dimitrova odmah u prvom meču, nakon što je u prvom kolu bio slobodan.

Nije da Janko nije imao šanse u Madridu, naprotiv. On je već u četvrtom gemu stigao do brejka, a zatim je povećao vođstvo (4:1), ali je onda protivniku dozvolio da stigne do izjednačenja.

Nakon toga trudio se da da ponovo preuzme inicijativu, ali Argentinac nije popuštao. Odluka je pala u taj brejku. Monako je odigrao bolje. Strpljivija, ali i preciznija igra donijela mu je prednost od 5:2, a Janko je onda iz petnih žila povukao da stigne do izjednačenja. Bio je na ivici da uspije u tome, smanjio je na 5:6, ali je Argentinac iskoristio treću set loptu i poveo sa 1:0.

U nastavku je Tipsarević nastavio loše da servira (ukupno 58 odsto, Monako 90 odsto), nije igrao u svom prepoznatljivom stilu, nije bio agresivan kao obično. Argentinac, 19. igrač svijeta, ponovo je vrebao te loše Tipsarevićeve trenutke i iskoristio to na najbolji način.

Prvi je stekao prednost (4:2), zatim je i povećao, a Janko je do kraja meča uspio da dobije još samo jedan gem.

Huan Monako tako je prekinuo neuspješan niz od tri meča bez pobjede protiv Tipsarevića. Srpski teniser dobio ga je 2011. u Dejvis kupu, a zatim i dva puta prošle godine u Štutgartu i na turniru Masters serije u Parizu. Monako je treći put u karijeri nadigrao 10. sa ATP liste, jer je slavio i u Hamburgu 2011, ali i dve godine ranije na Svjetskom kupu u Diseldorfu.

Monako će u drugoj rundi odmjeriti snage sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike, dok će Tipsarević nastvaiti da se priprema za Rolan Garos.

Tipsarević je prije sjajnoj izdanja prošle godine u Madridu, nastupao na tom turniru i 2008. kada nije prošao kvalifikacije, i 2009. kada je, takođe, poražen u prvom kolu od Amerikanca Mardija Fiša. Razlika je jedino što je Tipsa tada bio 62. igrač svijeta.

Turnir u Madridu, na kojem učestvuju i Novak Đoković i Viktor Troicki, igra se za ukupni nagradni fond od četiri miliona evra.

(MONDO, foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC