• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRENUTNO: Đoković - Dimitrov 1:1!

Kakav meč Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova! Poslije više od dva i po sata igre počeće treći set! (6:7 (6:8), 7:6 (10:8)!

 TRENUTNO: Đoković - Dimitrov 1:1!  Izvor: MONDO

Treći okršaj najboljeg tenisera na svijetu i bugarskog talenta obećava veliku borbu.

Nakon prvog seta, Grigor Dimitrov vodi i uzda se u svoju statistiku, koja kaže da ove godine ne gubi meč ako osvoji prvi set.

U njihova dosadašnja dva duela viđene su ubjedljive pobjede Novaka Đokovića, bez izgubljenog seta. Ipak, u Madridu nije počelo kako je predvodnik ATP trke zamislio.

Prva uzbuđenja viđena su u sedmom gemu, u kojima je autsajder izborio tri brejk lopte. Srbin je ostao pribran, a Bugarin je u jednom momentu pao na šljaku (pri rezultatu 40:40), ali bez posljedica.

"Da li si OK?", pitao ga je Novak, a njegov suparnik odgovorio potvrdno podižući palac.

U istom gemu, Đoković je neočekivanom "varkom loptice" nespremno dočekao njen odskok u blizini mreže i na kraju ipak osvojio važan poen (za prednost). Podigao je obrve, uz blagi osmijeh.

Ipak, Rus je izborio i četvrtu brejk loptu, a arbitar je i Novak započeli su dijalog koji je trajao do kraja seta. Sudija je opomenuo najboljeg igrača na svijetu zbog preduge pripreme za servis. I to u trenutku kada je izbacio loptu za udarac...

Međutim, Novak je uspio da poslije osam minuta osvoji gem.

"Pokušao sam da te i prije toga upozorim... Četiri puta si u jednom gemu prekoračio vrijeme", rekao je sudija.

"Trebalo je da me zaustavite prije ili poslije poena i da mi kažete da sam spor. Zašto ste me prekinuli? Nije OK", odgovorio je Novak na pauzi.

Srpski teniser ubrzo je poveo i 5:4, uz prvu set loptu na servis protivnika. Međutim, Bugarin je odolio, a Đoković je nekoliko puta pozivao arbitra da siđe na teren i eventualno koriguje odluke pomoćnika... Nijednom nije bio u pravu.

Razgovor sa sudijom vidno je omeo koncentraciju najboljeg igrača na svijetu, pa je propustio priliku da i u taj brejku osvoji set. Vodio je 6:4, ali je Dimitrov sa četiri "vezana" poena izborio prvi set u karijeri protiv najboljeg igrača na svijetu.

(MONDO, foto: Beta/AP/Lionel Cironneau)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC