• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (kraj): Zvezda - Radnički 8:7

Vaterpolisti Crvene zvezde pobijedili Radnički u Beogradu i poveli 2:1 u finalnoj seriji prvenstva Srbije.

   VATERPOLO (kraj): Zvezda - Radnički 8:7  Izvor: MONDO

Vaterpolisti Crvene zvezde našli su se na korak od titule nacionalnog prvaka, koju čekaju tačno dve decenije!

U srijedu u bazenu SC "Tašmajdan" pobedili su Radnički 8:7 (2:3, 2:0, 1:1, 3:3) i poveli 2:1 u finalnoj seriji Plej-ofa.

Naredni meč, možda i odlučujući, igraće se 11. maja u Kragujevcu. Ako domaćin trijumfuje u tom duelu, onda će odluka o šampionu biti donesena 15. maja u Beogradu.

A treba istaći da će Radnički za tri dana biti mnogo jači nego u prethodne dve utakmice, pošto se poslije suspenzije u tim vraća kapiten Vanja Udovičić.

Kragujevčani su u trećem duelu vodili poslije prve četvrtine 3:2 i imali posljednji napad u meču za izjednačenje i produžetak, ali su ipak poraženi napustili Beograd.

Najefikasniji igrač Zvezde sa tri uzastopna pogotka bio je Sava Ranđelović, dva gola je postigao Boris Vapenski, a po jedan Viktor Rašović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović.

Po dva gola za Kragujevčane postigli su Damir Burić, Filip Filipović i Đorđe Filipović, a jedan Aleksandar Ćirić.

Prva četvrtina pripala je gostima, iako su crveno-bijeli dva puta vodili.

Oba pogotka Zvezda je postigla sa igračem više, a strelci su bili Boris Vapenski i Viktor Rašović. Izjednačenje Radničkom donosili su Damir Burić, koji se vratio u ekipu poslije jednog meča suspenzije i Đorđe Filipović.

Ipak, minut prije kraja prve dionice Kragujevčani su poveli sjajnim pogotkom Filipa Filipovića iz velike udaljenosti. U narednom napadu dva puta je pokušao Nikola Rađen, ali je prvo odlično intervenisao golman gostiju Damir Radić, a potom je pogodio prečku.

U drugoj dionici nastavljena je borbena igra, sa puno faulova na obe strane, ali i sigurnim golmanima među stativama, pa su viđena samo dva gola. Oba u mreži Radničkog.

Strelci su bili Sava Ranđelović i Andrija Prlainović.
U trećoj deonici domaćin je imao čak šest napada na golu gostiju, prije nego što je Sava Ranđelović realizovao kontru za dva gola prednosti (5:3). Kragujevčani su se odlično branili, ali su i dosta grešili u napadu, sve do pogotka Damira Burića u finišu deonice, kojim su se vratili na gol zaostatka.

I posljednjih osam minuta treće finalne utakmice golom je "otvorio" Sava Ranđelović, ali je već u sledećem napadu uzvratio Đorđe Filipović.

Do 7:5 crveno-bijeli su došli fantastičnom akcijom dvojice iskusnih igrača - Andrije Prlainovića i Duška Pjetlovića. Prlainović je lijepo uočio saigrača i dobacio mu loptu, koju je on "ošamario" u gol gostiju.

To, međutim, nije demoralisalo Kragujevčane, koji su se u narednom napadu vratili na "minus jedan" pogotkom Filipa Filipovića iz peterca. Imali su potom i napad za izjednačenje, sa igračem više, ali ga nisu iskoristili.

Kazna je uslijedila u vidu preciznog udarca pod prečku Borisa Vapenskog iz peterca, za 8:6, ali opet nisu potrajala dva gola prednosti za Zvezdu.

Poslije brzo izvedenog faula na dva minuta do kraja, Aleksandar Ćirić je pogodio gol i smanjio na 7:8.

Uslijedilo je zatim nekoliko grešaka domaćih, koje gosti nisu uspjeli da iskoriste i izbore produžetak.

Poput prethodne dve utakmice i ova je odigrana uz dosta tenzije, kako u bazenu, tako i na tribinama. Bazen SC "Tašmajdan", kao i u prethodnom duelu igranom u Beogradu, bio je ispunjen do poslednjeg mesta. Deo tribina pripao je "najvatrenijim" pristalicama Zvezde, ali je na 2:30 do kraja prve četvrtine u drugoj, "mirnijoj", polovini došlo do gužve i žustre rasprave. Situacija se, ipak, brzo smirila intervencijom predsednika crveno-bijelih Viktora Jelenića.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC